Ede-Doet cheques voor groenstrook Jongerenhuis

Henk de Rooy

EDERVEEN – Binnenkort vallen de Ede-Doet cheques weer bij de inwoners van de gemeente Ede in de bus. Cheques die zeer welkom zijn bij verenigingen, stichtingen en scholen. Met behulp van de ingeleverde cheques kunnen dan grotere of kleinere projecten worden gerealiseerd.

Ook bij Jongerenhuis Ederveen kijkt men uit naar de Ede-Doet cheques. Uit een eerder actie zijn in het voorjaar picknickbanken en een trampoline gerealiseerd. Deze geven inhoud en vorm aan de inmiddels gerealiseerde pleisterplaats bij het Jongerenhuis.

De cheques van deze Ede-Doet ronde zijn bedoeld voor de aanleg van een brede groenstrook/siertuin langs de Munnikebeek. Samen met de moestuin en de pleisterplaats zorgt deze siertuin voor een verbinding en vergroening van de buurt.

Groene vingers

De eerder gerealiseerde moestuin staat er, ondanks de zeer droge zomer, in al haar pracht te schitteren. Met een tevreden gevoel staat Aris van de Meent het geheel te bezien. Hij kan zich rondom het terrein van het Jongerenhuis zich volop uitleven in de verzorging van het groen. 

Nog elke dag geniet de voormalige bloemenman uit Ederveen van het buitenbezig zijn. Zijn groene vingers jeuken al om te beginnen aan de nieuw aan te leggen groenstrook/siertuin. Voordat het zover is moeten eerst wel de benodigde cheques binnenkomen.

Bij Groente- en fruitspeciaalzaak Gert Van Lagen en in de Pus supermarkt Anton van Rinsum kunnen de cheques worden ingeleverd.

Lees hier de online krant van deze week.