Nieuw elan voor De Peperbus in Lunteren

LUNTEREN – De afgelopen maanden was De Peperbus aan de Dorpsstraat gesloten, maar sinds het verkrijgen van de horecavergunning is De Peperbus weer gedeeltelijk open. Adriaan Henzen, uitbater van De Marktzicht, en compagnon Elbert Hardeman zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen om weer helemaal open te gaan.

Sinds het plotselinge stoppen van de vorige uitbater in september vorig jaar zijn de eigenaren bezig geweest met een nieuwe vergunning. Na zo’n 10 maanden en een zware beoordeling is het goedgekeurd. Dit betekende groen licht voor de nieuwe uitbater, die van De Markzicht ook een succesvol etablissement heeft weten te maken; waar jong en oud zich thuis voelt.

Dorpscafé

“We willen van De Peperbus een gezellig dorpscafé maken, die wel wat meer is gericht op de jeugd. Mijn doel is een gezellig donker café, zodat de jeugd hier ook weer een plekje heeft om gezellig een borreltje te drinken en elkaar te ontmoeten,” vertelt Adriaan over zijn plannen.

Naast het belang van gezellig samenkomen wil Adriaan ook een goede relatie onderhouden met de buurt. Om die reden heeft hij ook besloten dat de kroeg op zondag dicht is. “Je leeft hier in een buurt die zeer gesteld is op hun zondagsrust,” legt Adriaan uit over zijn keuze. 

Buurt

Naast de aangepaste openingstijden wil hij ook de lijnen met de buurt kort houden. “Ik zou er ook een hekel aan hebben als ze om twee uur s’ nachts op de bel drukken. Je schrikt je wezenloos, want er kan altijd iets met de familie zijn,” vertelt Adriaan over de vormen van overlast. “Als wij het dan niet weten kunnen wij er niks aan doen. Daarom ben ik ook heel blij als mensen er melding van maken, zodat wij maatregelen kunnen treffen,” vervolgt hij.

Naast de overlast buiten het café wil Adriaan ook waakzaam zijn voor geluidsoverlast uit het café. “Bij De Marktzicht waren er klachten uit de buurt wat betreft geluid. Ik heb toen €13.000 euro geinvesteerd in geluidsdempende apparatuur,” vertelt Adriaan over zijn daadkracht. Tijdens het interview wordt er ook druk gewerkt aan een nieuwe geluidsinstallatie voor De Peperbus, hiermee kunnen de klanten niet zomaar bij de volumeknop komen.

Oud Lunterse Dag

Voor de Oud Lunterse Dag hebben zij oud gediende Erik van Veldhuizen opgetrommeld, hij is al meer dan 30 jaar betrokken bij het feest rondom De Peperbus. “Ik ben als jonge jongen bij Tjeerd komen helpen. Toen was er enkel een klein barretje achter en hadden we drie man bediening en op het terras zat iedereen,” vertelt Erik over de veranderingen. Het feest op de laatste zaterdag van augustus zal dit jaar een soortgelijke invulling krijgen als voorgaande jaren. 

Op de lange termijn is nog niet alles duidelijk en de mannen willen daar dan ook op een later moment uitsluitsel over geven. 

De kroeg gaat na Oud Lunterse Dag weer open. Details over welke dagen en de openingstijden zijn op dit moment nog niet bekend.

Lees hier de online krant van deze week.