Trimbaan Wekerom

WEKEROM – Wethouder v.d. Schans van Gemeente Ede heeft vrijdagmiddag 9 oktober op een symbolische manier de nieuwe trimbaan in Wekerom officieel geopend.

Rondom (en in) de wadi achter het Kulturhus en de School met de Bijbel aan het Dorpsplein zijn de afgelopen tijd tal van nieuwe toestellen geplaatst voor jong en oud. Zo kan o.a. de wadi nu overgestoken worden met een trekvlot.

Enkele jaren geleden bleek dat er vanuit de bewoners zeker animo voor was om deze trimbaan te realiseren, meldt de Belangenvereniging Wekerom.

Met subsidie van de provincie, de gemeente Ede, en o.a. de wijkwaardebonnen zijn de mooie toestellen uiteindelijk tot stand gekomen. Sportservice Ede heeft meegedacht over de toesteltype ’s.

Er is afgesproken dat alle sportverenigingen hier uiteindelijk gebruik van kunnen maken. “Ook de school heeft er intussen al gymlessen gegeven, dus het wordt al optimaal gebruikt”, aldus de Belangenvereniging.

De wethouder: “Het heeft al met al even geduurd voordat het allemaal zover was, maar we zijn blij dat dit project met initiatief van de inwoners van Wekerom uiteindelijk gelukt is.”