Publieksvriendelijke actie in De Valk: ‘Boeren verzorgen het mooie Valkse landschap’

Houten lijsten uitkijkend op het landschap om bewustwording te creëren bij (dag)toeristen dat de boeren uit de Valk zorgen voor het mooie landschap.

De stikstofplannen van Minister vd Wal hebben veel teweeggebracht in Nederland en hebben ook consequenties voor onze mooie De Valk. De Valk is juist een van de gebieden waar natuur en boeren al 100-den jaren samengaan. Naast dat decennia oude veehouderijbedrijven zouden moeten reduceren, geeft het ook veranderingen voor de (sociaal economische) vitaliteit van de buurtschap. Dit terwijl juist veel boeren in de Valk de natuur onderhouden en zorgen voor het landschap.

Van dit mooie landschap genieten vele fietsers, wandelaars en andere vakantiegangers en dagjes mensen uit heel Nederland. Men realiseert zich vaak niet dat het landschap wordt onderhouden door boeren. Ook zou het uitzicht en landschap er anders uit kunnen gaan zien wanneer de drastische stikstofplannen doorzetten. Daarom is het idee opgevat door het Plaatselijk Belang De Valk, De Valkse Groencoöperatie en lokale bewoners om een publieksvriendelijke actie te starten om recreanten hiervan bewust te maken. 

De publieksvriendelijke actie begon een paar weken gelden al met de rode zakdoek die overal in De Valk te vinden is. Maar nu zijn er ook meerdere lijsten geplaatst met verschillende teksten die ieder uitkijken op een andere mooie plek. 

De lijsten zijn passend bij de welbekende landhekken die op diverse locaties staan. Hopelijk draagt deze actie bij aan het behoudt van maatschappelijk draagvlak dat boeren en natuur goed samengaan. 

Lees hier de online krant van deze week.