Rondje om de Koepel schenkt 30 verjaardagsdozen aan Stichting Jarige Job

Het Rondje om de Koepel; de Lunterse hardloopwedstrijd die elk jaar in oktober plaatsvindt, was niet alleen een succes vanwege de bijna 200 enthousiaste deelnemers. Gert van Dalen, lid van de organisatie, legt uit: “Wij organiseren het Rondje om de Koepel met veel plezier en zijn blij dat er zoveel hardlopers kunnen genieten van de mooie bossen rondom Lunteren. Maar dat is niet het enige; elk jaar geven we een deel van de inkomsten aan een goed doel”. 

Dit jaar koos de organisatie voor een schenking aan Stichting Jarige Job. Sinds 2010 verzorgt deze stichting verjaardagsboxen voor kinderen uit gezinnen die anders geen verjaardagscadeautjes krijgen en ook niet op school kunnen trakteren. De verjaardagsboxen hebben een waarde van €35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school. In 2022 vierden meer dan 100.000 kinderen hun verjaardag met de hulp van Jarige Job. De prognose is dat dit aantal in 2023 oploopt tot 125.000 kinderen. 

Met dank aan alle enthousiaste hardlopers kon de organisatie van Rondje om de Koepel een cheque, die goed is voor 30 verjaardagsdozen, overhandigen aan de medewerkers van Stichting Jarige Job.

Vind jij ook dat elk kind in Nederland een verjaardag verdient? Voor een paar euro kun je al een bijdrage leveren en voor €35,- kan een kind van zijn verjaardag weer een echte feestdag maken. Meer weten? Kijk dan op www.stichtingjarigejob.nl

Lees hier de online krant van deze week.