Succesvolle afsluiting muziekproject De Zaaier en Excelsior Harskamp

HARSKAMP – De afgelopen periode hebben de kinderen uit groep 4 van School met de Bijbel “De Zaaier” deelgenomen aan een muziekproject dat georganiseerd werd in samenwerking met muziekvereniging Excelsior Harskamp. 

Doel

Het doel van dit project was de kinderen bekend te laten raken met het bespelen van een muziekinstrument en in een aantal weken hebben zij onder leiding van docent Jasper Arts toegewerkt naar een prachtig slotconcert. 

Tijdens de eerste lessen van het project mochten de leerlingen in verschillende groepen alle instrumenten proberen die binnen een fanfare beschikbaar zijn, waaronder saxofoon, trompet en natuurlijk de verschillende slagwerkinstrumenten. 

Na alles geprobeerd te hebben mocht iedere leerling een instrument kiezen waarop les werd gegeven, eerst in kleine groepen en later natuurlijk gezamenlijk om ook het samenspel te oefenen.

Op donderdag 8 juni was het dan eindelijk zover, na lang oefenen was het tijd voor het slotconcert dat werd gehouden in de aula van “De Zaaier”. 

Voor een enthousiast publiek bestaande uit familie, medeleerlingen, docenten en andere belangstellenden mochten de leerlingen hun muzikale kwaliteiten laten horen en zij deden dit uitmuntend. Ook mocht het jeugdensemble van Excelsior nog optreden en ook zij hebben een prachtig optreden neergezet. Een mooie afsluiting voor een zeer succesvol muziekproject.

Informatie

Voor meer informatie met betrekking tot dit project, het volgen van muzieklessen (zowel voor jong als oud) of Excelsior dan kunt u contact opnemen via excelsiorharskamp@gmail.com of via telefoonnummer 06-53517493. 

Binnenkort kunt u hiervoor ook terecht op de website maar deze is momenteel nog niet online.

Lees hier de online krant van deze week.