Eerste landelijke ‘WEEK VAN DE STENEN WINKEL’

In de week van 9 tot en met 15 mei 2022 vindt de eerste landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’ plaats. Een initiatief om de lokale stenen winkel in het zonnetje te zetten en aandacht te creëren voor de waarde van deze winkels bij de consument. Ook Abito Mode doet mee. 

Lokale winkels organiseren in de ‘Week van de Stenen Winkel’ allerlei feestelijke activiteiten op de winkelvloer om de kracht van stenen winkels te vieren, samen met hun klanten. Marian Bekkers, initiatiefneemster van de ‘Week van de Stenen Winkel’, vertelt: “Al die lokale stenen winkels verdienen onze aandacht in de week van 9 tot en met 15 mei. Het zijn stuk voor stuk hardwerkende ondernemers die hun steentje willen bijdragen aan de lokale economie en de lokale leefbaarheid. Ondanks hun creativiteit en ondernemerschap in het vinden van manieren om klanten bij te staan tijdens de coronacrisis, worstelen velen van hen nog met de sporen die de afgelopen jaren hebben nagelaten. De ‘Week van de Stenen Winkel’ is een geweldig moment om deze ondernemers een steuntje in de rug te bieden. Koop bijvoorbeeld in deze week een keertje extra bij de lokale stenen winkel, of toon je waardering door op een socialmedia-bericht van de winkel te reageren. Het betekent meer voor deze ondernemers dan je denkt.” 

Abito Mode is een van de winkels die deelneemt aan dit initiatief. In 2016 werd de winkel van Willem van de Voort geopend in Lunteren en 6 jaar later is de winkel niet meer weg te denken uit Lunteren. “De reden dat we deelnemen aan de ‘Week van de Stenen Winkel’ is dat we het belangrijk vinden om het belang van lokaal kopen nog maar eens extra onder de aandacht te brengen”, vertellen de medewerksters. “We kijken ernaar uit om samen met iedereen in Lunteren de kracht van onze lokale stenen winkels te vieren en nog eens te onderstrepen waarom deze winkels een plekje verdienen in ons centrum.” 

Tijdens de ‘Week van de Stenen Winkel’ vinden er bij Abito Mode bijzondere activiteiten plaats. Zo heeft Abito Mode een leuke actie bedacht samen met de Boerderijwinkel van de Fam. G. Bakkenes. Klanten van Abito Mode ontvangen do 12/vr 13 en zaterdag 14 mei bij besteding van €50.- of meer een mooie bon waarmee je een cadeau tas bij de Boerderijwinkel kunt ophalen gevuld met een zak boeren notenmix en een heerlijke fles vers sap van ’s Lands Beste.

Lees hier de online krant van deze week.