Lunterse beschouwinkjes: Verfraaiing Julianastraat Lunteren

Sinds vorige week hangen er prachtige bloembakken in de Julianastraat in Lunteren. Hoe is dat zo gekomen?

Sinds vorige week hangen aan de meeste lantaarnpalen in de Julianastraat prachtige steunen met daaraan bloembakken. De plantjes zijn nog groen, maar zullen over een tijdje een mooie bloemenzee opleveren! 

Uiteindelijk zullen aan alle lantaarnpalen in het noordelijk en zuidelijk deel van de Julianastraat deze bloembakken komen te hangen. 

Een groepje mannen van de Julianastraat, verenigd in de buurtproat, heeft dit idee opgevat. Het bleek echter een behoorlijk prijzige zaak. Besloten werd om veel in eigen beheer te doen, om de kosten te drukken. Geld werd ingezameld via de bonnen Ede-doet. Uiteindelijk is het benodigde bedrag bij elkaar gespaard door alle bewoners van de Julianastraat! 

Er is een eigen ontwerp voor de steunen bedacht, met twee Lunterse vrouwtjes erop.  Een metaalbedrijf heeft de steunen en de vrouwtjes gesneden en gelast. De Bruine Meren uit Otterlo heeft voor de planten en de bakken gezorgd. 

Met vereende krachten zijn vervolgens de bloembakken opgehangen. De bloembakken moeten echter ook regelmatig water krijgen. Daarvoor is een karretje gekocht, waar een watervat opgemonteerd is met een handpomp.  Op die manier kunnen -met relatief weinig moeite-  de bloembakken met water gevuld worden. 

De bakken hebben een reservoir van 5 liter, dus dat hoeft niet heel vaak, maar moet natuurlijk wel af en tie gebeuren. Dat doen de bewoners natuurlijk ook zelf! Kortom een mooie buurtactie met een prachtig resultaat!Iedereen kan ernaar komen kijken als je door de Julianastraat rijdt!

Je moet dan niet te hard rijden, anders zie je het niet. Gelukkig mag je ook niet harder dan 30 km per uur rijden in de Julianastraat!

Martijn  Stöfsel

Lees hier de online krant van deze week.