OLD-speurtocht Museum Lunteren voor Lunterse basisscholen

De vrijdag voor de OLD is traditiegetrouw de dag van activiteiten voor kinderen. Omdat de scholen dit jaar al op 15 augustus startten, kon er op verzoek van de Commissie OLD door Museum Lunteren die vrijdag ook voor de basisscholen wat worden georganiseerd. Museum Lunteren organiseerde dan ook op 26 augustus voor de kinderen van alle groepen zes van de Lunterse basisscholen een speurtocht door het dorp.

De speurtocht begon en eindigde bij het museum en was superleuk! Elke basisschool deed mee. Alle kinderen en hun begeleiders waren enthousiast. Iedere groep moest ook een eigen oud-lunterse-naam voor hun eigen groep bedenken zoals De Lunterse doerakjes en Gummygang.

Er waren verschillende vragen over wat ze tijdens de speurtocht tegen kwamen. Ook de bibliotheek had leuke, educatieve opdrachten voor de leerlingen. De laatste opdrachten waren natuurlijk in het museum zelf onder andere in de Hoekstrazaal. Daar stonden de oud-lunterse-karren van de bouwplaat die in de Lunterse Krant van de week tevoren zat en door Theo Borggreve ontworpen was. Wil je nog een kar tentoongesteld zien in het museum, dan kun je je kar inleveren tijdens de openingstijden tot zaterdag 10 september.

Alle deelnemers en begeleiders kregen een echte Museum-Lunteren-pen als aandenken.
We kijken nu al uit naar de vrijdag voor de OLD 2023!

Lees hier de online krant van deze week.