Zaterdag 1 april seizoen- en expositieopening De Koepel Saskia Klok exposeert ‘De Tuinier’

LUNTEREN – Op zaterdag 1 april 2023 start het nieuwe Koepelseizoen met de gebruikelijke expositieopening. Saskia Klok is de hoofdexposant en zij laat een selectie van haar schilderijen en foto’s zien. Daarnaast is de ‘huis-exposant’ van De Koepel Marry Duim weer uitgenodigd om haar keramiek ten toon te stellen. 

De officiële opening is rond de klok van 14.00 uur. Voorzitter van de Koepelcommissie Gertjan van Doorn zal samen met de Lookoo van Lunteren (Henk Budding) de opening verrichten. Daarna is De Koepel gratis toegankelijk om de expositie te bekijken en om een praatje met de kunstenaars te maken. De Koepelcommissie zorgt voor een hapje en een drankje.

Vervreemding

Voor Saskia Klok uit Lunteren is de Koepel in Het Buurtbosch de ideale plek om te exposeren. Notaris van Den Ham heeft het bos wat wij nu als natuur ervaren laten aanleggen. In de plattegrond is zelfs een patroon te ontwaren. 

Hij heeft er de Koepel laten bouwen om van ‘de natuur’ te kunnen genieten. 

Wij mensen zijn van natuur afhankelijk, houden van natuur, maar gaan ermee om als een tuinier. De vervreemding die Klok daarin ervaart beweegt haar tot het maken van schilderijen en foto’s. 

Autodidact

Marry Duim maakt keramiek onder de naam Merritkeramiek. Dat doet zij sinds 2012 in haar atelier aan huis in Lunteren. Ze begeleidt vaker exposities in De Koepel en zodoende is Merritkeramiek de ‘huis-exposant’. Door haar brede interesse maakt ze veel verschillende objecten en voorwerpen. Keramiek werkt voor Marry heel ontspannend en tegelijkertijd is het erg spannend, vooral als de oven weer open gaat. Is alles heel gebleven? Hoe is de kleur van het glazuur? Het is allemaal niet te voorspellen en dat maakt ieder keramiekstuk uniek. 

Welkom

Iedereen is welkom tijdens de seizoensopening en de toegang is gratis. De Koepel is niet met de auto bereikbaar maar wel met de fiets op lopend. Op www.buurtbosch.nl leest u hoe u het beste ter plekke kunt komen. Meer werk van Saskia Klok vindt u op: www.saskiaklok.nl en alles over Marry Duim is online te bekijken op www.merritkeramiek.nl

Lees hier de online krant van deze week.