Open dag De Stroet 14 mei: “90 bedrijven waar zo’n 500 mensen werken”

LUNTEREN – Op zaterdag 14 mei 2022 wordt er op bedrijventerrein De Stroet een open dag georganiseerd. De organisatie van de Open Dag De Stroet is al maandenlang druk met de voorbereidingen hiervan.

“Iedereen kent het tankstation, maar niemand weet precies wat daarachter allemaal gebeurt,” vertelt één van de organisatoren. Het doel van de Open Dag is dan ook om mensen een echt kijkje in de keuken te geven en je mee te nemen in wat er allemaal op het veelzijdige bedrijventerrein gebeurt. Op het bedrijventerrein bevinden zich verschillende ambachtelijke productiebedrijven en dienstverlenende organisaties.

Om het voor de kinderen leuk te maken en voor de ouderen makkelijk, rijdt er de hele dag een treintje rond die je op verschillende plekken brengt. Ook is er een heuse Kids Party bij HAVÉ Verwarming met o.a. springkussens. Voor de wat oudere kinderen en de jeugdige volwassenen staat er een rodeopaard bij Folmer Hekwerken. Voor de werkzoekende en geïnteresseerde is er de mogelijkheid om een praatje te maken met de ondernemers. “Ook zal er wat reuringin de lucht zijn,” hint één van de organisatoren.

Demonstraties
Op het bedrijventerrein worden veel demonstraties gegeven. Zo geeft Brandweer Lunteren een demonstratie en bij Sieplo rijdt een volautomatische voerrobot over het buitenterrein. Autogarage Henk Bos laat zien hoe autoruiten worden geblindeerd, terwijl RVM Reclame een demonstratie car wrappen geeft. Het poetsen van vrachtauto’s wordt bij A.E. Hoogendoorn getoond. Naast de demonstraties is er ook de mogelijkheid om zelf de handen uit de mouwen te steken. Bij Welmo Metaalbewerking kan je zelf lassen en met staal in de weer en bij Hardeman Betimmeringen kun je werken met hout. Bij A. E. Hoogendoorn kun je een stukje met de vrachtwagen rijden. Een kraan besturen kan bij Top Transporten. Daarnaast zijn er ook veel prijzen te winnen. Al met al is het een leuk dagje uit voor jong en oud. Kijk voor het volledige programma op www.opendag22.nl, maar nog belangrijker: kom naar de Open Dag!Er is ruime gelegenheid om uw auto of fiets te parkeren.

Lees hier de online krant van deze week.