40- jarig jubileum: Van Kwetternest tot Buurtcentrum de Schakel

Op donderdag 14 juli a.s. bent u van harte welkom voor een drankje en hapje in Buurcentrum De Schakel op de Schaepmanstraat 58 in Lunteren.

Wij vieren ons 40 jarig bestaan graag met jullie! Inloop 11.00-15.00 uur 

Voor de kinderen: springkussen, midgetgolf, mens erger je niet, Dylan deballonnenclown, kegelen, je gezicht laten schminken.

Voor allemaal: drankje, De patatkar van Wolter Kelderman voor een lekker frietje met snack, IJS van Portofino, gezelligheid en elkaar ontmoeten

Wat tot 15 juli 1987 de kleuterschool Het Kwetternest was, werd na sluiting per direct gekraakt door 6 dames uit dezelfde buurt en er volgde een heuse bezetting. Niet dat het een onbezonnen daad was, nee…. hier was al zo’n anderhalf jaar door een buurtgroep op “gebroed”. Zij waren de grondleggers van het buurtcentrum.

Men had een mooi activiteitenplan voorbereid en ging naar de toenmalige wethouder Aalbers. De buurt was er van overtuigd dat een buurtcentrum een de behoefte van haar bewoners kon vervullen. Het was een goed plan en het werd een succes! De gemeente Ede kon zich vinden in het plan.

In overleg met het bestuur van Het Westhoffhuis (toen nog 2 losse locaties) en de gemeente Ede werd besloten beide huizen onder te brengen in de Stichting SSCVL (Stichting Sociaal Cultureel Vormingswerk) onder te brengen.

Het bleek inderdaad een goede keuze want Buurtcentrum De Schakel vervuld een grote sociale en culturele rol, toen èn nu nog steeds.

Met een kleine bezetting aan personeel en veel enthousiaste vrijwilligers wordt er veel georganiseerd. Deze vrijwilligers zijn onmisbaar en dragen, samen met andere sociale- en welzijnsorganisaties en verenigingen, onschatbare waarde bij aan het bestaansrecht van het buurtcentrum. 

In 2018 heeft de Stichting besloten het gedateerde buurtcentrum te renoveren. Door het aanschrijven van veel landelijke fondsen en ondersteuning van de gemeente Ede en lokale organisaties kunnen we spreken over “De huiskamer van de buurt”.  Komt u ook gezellig langs?

Lees hier de online krant van deze week.