Laatste scholenconcert dit seizoen met basisscholen De Sprong en De Wegwijzer

LUNTEREN – Zaterdagavond 17 juni 2023 om 19:00 uur start het laatste scholenconcert van dit seizoen in Ut Sporthuus. 

Afgelopen weken hebben basisscholen De Sprong en De Wegwijzer muziekles op school gekregen in het thema Around The World en brengen het thema in samenwerking met het jeugdorkest van Muziekcentrum Lunteren ter ore.

In 2021 startte Muziekcentrum Lunteren het scholenproject op met als doel om structureel muzieklessen te realiseren voor alle basisschoolkinderen in Lunteren. Het is wetenschappelijk bewezen dat muziekonderwijs ontzettend belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind. In het eerste jaar maakten de kleuters kennis met muziek door de voorstelling ‘de vertellende piano’, excursie naar het muziekgebouw en hun eigen scholenconcert in de klas. De leerlingen van de groepen 3 en 4 kregen muzieklessen en werd de deskundigheid van de docenten bevorderd door trainingen over kennis en inzicht in het vak muziek. In 10 weken bogen de vijf basisscholen van Lunteren zich over het thema muziek en sloten zij het harde werken af met hun eigen concert in samenwerking met het jeugdorkest van Muziekcentrum Lunteren. In het tweede jaar, onder het thema Around The World, sloten de groepen 5 en 6 bij het project aan. Ook dit jaar zit de zaal bij Ut Sporthuus alweer drie keer bomvol met trotse ouders, broers, zussen, opa’s, oma’s en andere naasten. Op zaterdagavond 17 juni zijn we er zeker van dat wederom alle stoelen, banken, staplaatsen en onofficiële plekken gevuld zullen zijn. Een groot succes welke in schooljaar 23/24 voortgezet wordt met het thema: In the jungle.

Met het scholenproject wordt er een brug geslagen naar het binnen en buitenschoolse aanbod van muziekonderwijs. Voor jonge muzikanten organiseert Muziekcentrum Lunteren de AMV-cursus waar leerlingen spelenderwijs de basis van muziek leren. Ook krijgen de leerlingen twee gratis proeflessen op een instrument naar keuze aangeboden. Na een klein tijdje les is er de mogelijkheid om aan te sluiten bij de orkesten, want samen muziek maken blijft het allerleukst!

De aanschaf van de instrumenten, voorbereiding en tijd van de docenten, het aankleden en huren van Ut Sporthuus wordt voornamelijk gefinancierd vanuit subsidies en donaties. Wij, Muziekcentrum Lunteren, willen een ieder die zijn Ede Doet Cheque aan het project heeft gedoneerd of een gift heeft achtergelaten of gaat achterlaten 17 juni bedanken voor hun steun aan het project om muziekles in de klas voort te zetten.

Lees hier de online krant van deze week.