Lunterse verkenners door naar Landelijke Scouting Wedstrijden

LUNTEREN – Afgelopen weekend werden de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) van Scoutingregio Neder Veluwe in het Lunters Buurtbosch gehouden. Eenentwintig ‘patrouilles’ namen het tegen elkaar op op het jeugdkampeerterrein aan de Boslaan. De Lunterse verkenners werden tweede van de regio. Ze hebben zich daarmee geplaatst voor deelname aan de landelijke wedstrijden. 

Tijdens deze jaarlijkse wedstrijd kunnen er een heel weekend lang punten gescoord worden door optimaal te presteren op bepaalde onderdelen. Zo moesten de scouts op vrijdag hun eigen kamp opbouwen met een zelfgepionierde keuken, een tafelvuur, tent en hakplaats. Zaterdag begon de dag met een uniforminspectie. Daarna gingen de scouts op hike, zo’n zes uur lang liepen ze door het hele bos heen om alle 16 posten te vinden met gebruik van verschillende routetechnieken. Zaterdagavond was het tijd om te koken op houtvuur en om gezellig met elkaar spellen te spelen. 

Zondagochtend was de ‘presentatie’. Het thema van dit jaar was ‘Mirakels Museum’. In het museum ontbrak één pronkstuk (de uiteindelijke winnaar van de RSW). De scouts moesten hun pronkstuk presenteren met hun eigen thema-voorstelling. Zondagmiddag werd afgesloten met het postenspel, een niet te onderschatten onderdeel van de RSW waarop veel punten te verdienen waren. 

Zondagmiddag was de afsluiting van de RSW, met die ene grote vraag; Wie zijn de nummers één en twee? Die mogen namelijk deelnemen aan de Landelijke Scouting Wedstrijden. De Lunterse padvindsters (meisjes 11-15) eindigden als tiende, de Lunterse verkenners (jongens 11-15) eindigden op de tweede plaats. Lijkt het jou wat om ook eens te komen kijken bij Scouting Lunteren? Ga dan naar 

www.scoutinglunteren.nl. 

Lees hier de online krant van deze week.