Het versierde dorp Lunteren

De actie Het Versierde Dorp mag gerust een succes genoemd worden.

Tientallen dames hebben zich aangemeld om mee te doen aan deze actie ter gelegenheid van de 75e Bevrijdingsdag in Lunteren.

 In het bejaardentehuis, bij de handwerkclubs van de kerken, De Schakel, het Westhoffhuis en niet te vergeten de vele particulieren die zich hiervoor inzetten. Ja, zelfs uit Alkmaar, Barneveld en Ede komen dames die dit eerbetoon zo mooi vinden dat ze zich spontaan aanmelden.


De dames van de breigroep in het Westhoffhuis is ook druk bezig met het breien van de vaderlandse driekleur.

Inmiddels krijgen de bomen aan het Nieuwe Erf, het Oranjeplein en de Wilhelminaboom een mooie vlag met een vredeskousje. Het houdt niet op, veel dames hebben de smaak zo te pakken dat ze komen vragen of er nog meer bomen ‘aangekleed’ moeten worden. Er zijn al dames die in hun eigen buurt rondkijken naar een leuk parkje, straat of kruispuntwaar een aantal bomen staan die erom schreeuwen om ook mee te mogen doen. Er is ook al contact geweest met Hilversum waar ze nieuwsgierig zijn hoe Lunteren er als ‘Het Versierde Dorp’ komt uit te zien. Het voornaamste van deze actie is: Dat iedere steek die gebreid of gehaakt wordt een teken van dankbaarheid is aan iedereen die zich heeft ingezet voor de vrijheid waarin we nu al 75 jaar leven.

 Gerda Lagerweij.