Verhalenverteller Louis Fraanje in het ‘zonnetje’

Woensdag 22 januari werd verhalenverteller Louis Fraanje in het ‘zonnetje’ gezet door de dames van de Educatiecommissie van het scholenproject ‘Hessenwegen’.  Op deze woensdag was het namelijk vijf jaar geleden dat Fraanje als Hessenwegverteller geheel belangeloos zijn steentje bij heeft gedragen aan dit project.

FOTO: Louis Fraanje vertelt het verhaal over de Hessenwegen aan de schoolkinderen – Foto: ©Jac. Gazenbeekstichting.

Tijdens deze lessen over de ‘Hessenwegen’ vertelt Louis Fraanje een prachtig verhaal aan de kinderen, die echt enthousiast zijn en gespannen luisteren. Toch wel spannend zo’n grote wagen met al die paarden ervoor, en dan onderweg de ‘struikrovers’ brr…. Maar deze voermannen waren zeker niet bang, volgens Fraanje, want ze hadden een flinke sabel om zich te verdedigen, echt geweldig.
Daarna krijgen de kinderen een korte film over het thema Hessenwegen te zien. En tot slot krijgen ze een vragenlijst naar aanleiding van wat ze gehoord en gezien hebben. Zo kunnen ze hun kennis toetsen aan de hand van een vragenlijst.

FOTO: – Pia Verduijn tijdens de overhandiging en dankwoord aan Louis voor zijn mooie verhalen – Foto: ©Jac. Gazenbeekstichting

Het gehele team van het project “Hessenwegen” V.l.n.r.: Cobie van de Ven, Erica van Wijngaarden, Pia Verduijn, Louis, Rini
van der Linde, Wilma ten Klooster. Op de foto ontbreekt Petie de Waele. Foto: ©Jac. Gazenbeekstichting.

Pia Verduijn bedankte hem met de volgende woorden: “Namens alle dames van de educatiecommissie, willen wij jou feliciteren met “5 jaar Hessenwegverteller” in Museum Lunteren. Wat zou het ‘Hessenwegproject’ zijn zonder jou Louis. Hartelijk dank voor je geweldige inzet en we hopen nog lang van je vertelkunst te kunnen genieten! Met hartelijke groet, Rini van der Linde, Erica van Wijngaarden, Cobie van de Ven, Petie de Waele en Wilma ten Klooster”
Hij kreeg als waardering, een vrijkaart voor uitzichttoren ‘De Koepel’ en een fles ‘Oud Lunters Neutje’.