Opening nieuw schoolplein OBS De Sprong

LUNTEREN – Op donderdagmiddag 25 mei werd het nieuwe schoolplein van OBS De Sprong in Lunteren geopend. Na een toespraak van directrice Floriëlle Ruepert, waarin zij het belang toelichtte, opende wethouder Leon Meijer het plein.

Sinds vorig jaar is de school een nieuwe weg ingeslagen. In samenwerking met Stichting Natuurwijs willen zij de natuur meer bij de school betrekken. Hier is dan ook rekening mee gehouden tijdens het ontwerp van het nieuwe schoolplein. 

“Het plein is opgebouwd volgens ecologische principes zoals kruidlaag, struiklaag, boomlaag om te laten zien hoe de bestuiving werkt. We hebben boomstammen geplaatst als natuurlijke klimobjecten en de waterbaan mondt uit in een modderbad dat goed is voor de metselbijen. Ook laten we op boomstammen paddenstoelen groeien. En overal langs de randen is een bloem- en kruidenmengsel gepoot,” vertelt Floriëlle. 

“We brengen alle leerlingen dagelijks in contact met de natuur, in de eigen omgeving. We laten ze ondervinden wat de natuur allemaal biedt, hoe mooi die in elkaar zit. We verbinden de basisvakken met de natuur, zodat leren betekenisvol wordt.” Verder werden er tijdens de opening ook vijf workshops gegeven waar de ouders en kinderen aan mee konden doen. Hier was onder andere een imker bij aanwezig en konden er geurzakjes en insektenhotels worden gemaakt. Na afloop kregen de ouders en belangstellenden een bloem- en kruidenmengsel mee om thuis te planten.

Lees hier de online krant van deze week.