‘Muziek op schoot’ in De Schakel in Lunteren

Bij het horen van de naam ‘Muziek op Schoot’ denken ouders weleens dat de kindjes tijdens de les bij een volwassene op schoot zitten, maar dat is zeker niet het geval! Een Muziek op Schoot les is juist bedoeld om kinderen heerlijk te laten bewegen en actief met muziek bezig te laten zijn. Gedurende de lessen beleven de kleintjes samen met hun ouder of begeleider muzikale avonturen. We zingen bekende en nieuwe liedjes die passen bij de ontwikkeling en beleving van het kind. Muziek op schoot is voor kinderen van 0 tot 4 jaar, die samen met papa, mama, opa, oma of de oppas willen zingen, versjes leren, klankspelletjes spelen, eenvoudige instrumentjes bespelen en bewegen op muziek. Welke dreumes of peuter vindt dat nou niet leuk?

Na afloop verzorgt het Centrum Jeugd en Gezin i.s.m. andere opvoedpartners koffie/thee en wat lekkers en is er gelegenheid om samen over opvoedonderwerpen te praten. 

Muziek maakt slim!

Wetenschappelijke onderzoeken hebben bewezen dat samen muziek maken een belangrijke invloed heeft op zowel de intelligentie als de sociale vaardigheden van kinderen. Ook de motorische, zintuiglijke, emotionele en muzikale ontwikkeling worden gestimuleerd.

Data (13/5, 20/5, 27/5, 3/6, 10/6, 17/6, 24/6 en 1/7).Kosten: € 80,-  per gehele reeks ineens te voldoen, inclusief koffie/thee.

Aanvang: inloop vanaf 08.30 uur start 09.00 tot 09.45 uur. Buurtcentrum De Schakel in Lunteren. Verplicht reserveren: info@lunterenaktief.nl tel.: 0318-482992. 

Lees hier de online krant van deze week.