Mariëlle uit Ederveen start massagepraktijk Energiekerleven

EDERVEEN – In haar ouderlijke huis heeft de  eenentwintigjarige Mariëlle een kamer omgebouwd tot massageruimte. Hoewel Mariëlle zich voornamelijk op lichamelijke klachten richt, straalt de praktijk met zijn blauwe kleuren een ontspannen sfeer uit.

Motivatie

Toen Mariëlle rond haar dertiende levensjaar zelf lichamelijke klachten ondervond, was een massage niet het eerste waar zij aan dacht. “Ik zat in de eerste van de middelbare school en ging naar de tweede toe. In de zomervakantie van dat jaar liep ik zelfs krom,” aldus Mariëlle over haar klachten. “Er zijn toen heel wat jaren overheen gegaan en ik ben van hot naar her verwezen. Op een gegeven moment werd er zelfs gezegd dat ik er mee moest leren leven. Maar je wilt er toch vanaf en je denkt: ik ben zo jong, dit hoort toch niet?”

Als laatste strohalm werd Mariëlle geadviseerd om eens een massage te proberen. Omdat het dan toch op een andere manier losgemaakt wordt. “Ik liep al heel lang bij de fysio en de chiropractor, maar het bleef maar een beetje doorsudderen en soms kon het ook hardnekkig zijn,” vertelt Mariëlle over haar eigen ervaring. 

“De massages waren heerlijk ontspannend en het gaf veel verlichting voor mijn klachten. .  Toen wist ik: dit wil ik andere mensen ook laten ervaren!”

Nuchter

Toch beschouwt de nuchtere Mariëlle masseren niet als wondermiddel. “Ik hou zelf ook niet van zweverig zijn en ben gewoon lekker nuchter. Maar als je praktisch kijkt naar masseren, kan het ook echt helpen om stress te verminderen. Doordat je ontspant wordt je bloeddruk lager en je spieren worden losgemaakt. Als je een spierknoop losmaakt dan komt er opgehoopt oud bloed met afvalstoffen vrij en komt er weer nieuw vers bloed in je spieren. Zeker met cupping, wat ik ook doe, zie je dat de huid weer mooi roze kleurt,” aldus Mariëlle.

Voor de kleine zeurderige klachten kan een enkele massage al voor verlichting zorgen. Dit is ook iets wat Mariëlle in haar praktijk ervaart. 

Benieuwd naar Mariëlle en haar expertise? Kijk dan op www.energiekerleven.nl

Lees hier de online krant van deze week.