OBS De Roedel wordt partnerschool van het Kröller-Müller

OTTERLO – OBS De Roedel uit Harskamp wordt partnerschool van het Kröller-Müller Museum. Op 20 juni om 11.30 uur zetten alle leerlingen hun handtekening onder de partnerovereenkomst. Hierna volgt een feestelijk programma in het museum waarbij ze de tentoonstelling Het futurisme & Europa ontdekken en zelf creatief aan de slag gaan.

Het doel van het driejarige partnerschap is om leerlingen, in het verlengde van het klaslokaal, op een activerende en motiverende wijze in aanraking te laten komen met kunst, cultuur en erfgoed. De leerlingen gaan de dialoog aan met hun eigen omgeving naar aanleiding van specifieke thema’s, zoals natuur of diversiteit.

De school en het museum wisselen expertise uit en trekken samen op in het ontwikkelen van programma’s en projecten die aansluiten bij de interesses en achtergrond van de leerlingen. Ook zullen leerlingen bijvoorbeeld nieuwe materialen testen en regelmatig het museum bezoeken. 

OBS De Roedel is de tweede partnerschool van het museum. Sinds 2018 is het Pallas Athene College uit Ede partnerschool van het museum. OBS De Roedel is de eerste basisschool die zich voor langere tijd aan het museum verbindt. 

Lees hier de online krant van deze week.