Nieuwe speeltuin Molukse wijk Lunteren

LUNTEREN – Sinds juni 2021 is de werkgroep: Leefbaarheid Molukse Wijk Lunteren in het leven geroepen. Zij willen de leefbaarheid en saamhorigheid in de Molukse wijk verbeteren en zullen hiervoor projecten gaan opstarten. Dit zal in samenwerking zijn met de Molukse Wijkraad Lunteren en Stichting Ana-Upu, maar ook met Sportservice Ede, Malkander en andere organisaties.

Aanleiding

De buurt is de laatste jaren flink verjongd.  De werkgroep wil mede voor deze nieuwe groep  de wijk aantrekkelijk houden. Het eerste project wordt daarom “Project Speeltuin”. 

Maatschappelijke functie

Het speelterrein heeft naast haar speelvoorziening een maatschappelijke functie. De plek zal een ontmoetingsplaats worden voor jong en oud. Daarom willen zij er alles aan doen om meer mensen elkaar te laten ontmoeten met speeltoestellen en sportattributen, denkend aan een jeu des boules baan en een tafeltennistafel, zodat jong en oud meer verbintenis met elkaar krijgen. 

Subsidies, Ede Doet en sponsorloop

Door middel van subsidies van de Gemeente Ede, Stichting Idee in Uitvoering en de Postcode Loterij Buurtfonds en financiële bijdragen van (buurt)bewoners zijn zij al heel ver gekomen richting het streefbedrag. Maar ook de Ede Doet cheques doen het nog steeds heel goed. 

Tot 22 oktober kunt u deze nog activeren. Mocht u er niets mee doen, dan ontvangt de werkgroep ze graag. Vrijdag 30 september heeft  de sponsorloop plaatsgevonden. Dit is georganiseerd in samenwerking met Sportservice Ede. Het was een geslaagde avond. Met 14 deelnemers is een totaalbedrag van €3495,80 opgehaald. Hier zijn wij heel dankbaar voor! 

Ook willen zij de sponsoren bedanken voor hun bijdrage: De Boomgaard Groente & Fruit speciaalzaak, Jumbo Zevenaar – Jan Heemskerk en Slachterij en landwinkel Visser BV! Houd  de  instagrampagina in de gaten om op de hoogte te blijven: werkgroep_LMWL of de facebookpagina van Stichting Ana-Upu: Stichting Ana-Upu.

Lees hier de online krant van deze week.