Bouwbedrijf Van Driesten Harskamp viert 100-jarig Jubileum: Een Erfenis van Vakmanschap en Toewijding

Willem de Frel

Het is een bijzondere mijlpaal voor het familiebedrijf Van Driesten Harskamp, dat dit jaar zijn 100-jarig jubileum viert. Wat begon als een bescheiden onderneming opgericht door grootvader Gijsbert van Driesten, is uitgegroeid tot een bloeiend symbool van vakmanschap en toewijding in de bouwsector. De geschiedenis van het bedrijf is doordrenkt met verhalen van doorzettingsvermogen, innovatie en nauwe relaties met de gemeenschap.

Grondlegger Gijsbert van Driesten

Het was grootvader Gijsbert van Driesten die in 1924 de eerste steen legde van het bedrijf dat nu de trots van de familie is. Zijn visie en hard werk legden de basis voor het succes dat zou volgen. Onder zijn leiding groeide het bedrijf gestaag, waarbij het een reputatie opbouwde voor betrouwbaarheid en vakmanschap.

Joop van Driesten

Na de overdracht van het leiderschap aan zijn zoon Joop van Driesten, zette het bedrijf zijn groei voort en maakte het een periode van bloei door. Joop bracht niet alleen zijn technische vaardigheden in, maar ook een sterke toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid. Zijn leiderschap bracht het bedrijf naar nieuwe hoogten en vestigde het als één van de meest gerespecteerde namen in de bouwsector.

Anne van Driesten

Vandaag de dag wordt het stokje met trots gedragen door de derde generatie, vertegenwoordigd door directeur Anne van Driesten, gesteund door zijn vrouw Bea. Onder leiding van Anne heeft het bedrijf zich aangepast aan veranderende marktomstandigheden en heeft het geïnvesteerd in moderne technologieën en duurzame bouwpraktijken. Tegelijkertijd hebben ze de kernwaarden van het bedrijf behouden, waarbij ze voortbouwden op hun Schepper en het erfgoed van vakmanschap en integriteit. 

Een van de kenmerken van het succes van Van Driesten Harskamp is de uitstekende relatie die het bedrijf heeft opgebouwd met zijn medewerkers, architecten, onderaannemers en leveranciers. Door een cultuur van samenwerking en wederzijds respect te bevorderen, heeft het bedrijf een netwerk van partners opgebouwd die net zo gepassioneerd zijn over hun werk als zijzelf. Deze sterke relaties vormen de ruggengraat van het succes van het bedrijf en zijn essentieel geweest voor het behalen van de mijlpalen die het heeft bereikt.

Jubileumfeest

Op 11 april jongstleden vierde het bedrijf zijn eeuwfeest met een reeks festiviteiten die de rijke geschiedenis en veelbelovende toekomst van Van Driesten Harskamp belichtten. Tijdens de viering hield wethouder Arnold Versteeg een toespraak waarin hij de bijdrage van het bedrijf aan de lokale gemeenschap prees en zijn optimisme uitte voor de komende jaren. 

De wethouder overhandigde Anne van Driesten een fraai schilderij dat gemarkeerd werd door het silhouet van de Oude Kerk te Ede in de vorm van een modern schilderij met een historisch perspectief. Het personeel schonk een groepsfoto afgedrukt op schilderslinnen en gevat in een fraaie lijst. De familie schonk een mooie pentekening van de markante hoofden van opa Gijsbert, vader Joop en Anne van Driesten. 

Tante Williy ook 100 jaar

Een ontroerend moment tijdens de viering was toen tante Willy van Driesten, die ook haar 100ste verjaardag vierde, gezeten in een rolstoel het podium besteeg en haar herinneringen deelde van haar vader, de oprichter van het bedrijf. Haar levendige beschrijving van zijn vakmanschap en toewijding raakte het hart van de aanwezigen en benadrukte de blijvende impact van zijn nalatenschap op de familie en het bedrijf. Ze sloot haar toespraak af met de woorden: “Van mij mogen ze wel 150 jaar worden”, wat de diepgewortelde wens van de familie uitdrukte om het bedrijf nog vele generaties voort te zetten.

Er is altijd Hoop

Er stapte een man het podium op met een schort aan en een cap op het hoofd. Indrukwekkend was wat volgde. Hij stelde zich voor als Marco Kalkhoven. Hij vertelde hoe hij alcohol en drugs verslaafd was geweest, hoe hij daardoor zijn vrouw en kinderen kwijtraakte en ook zijn huis. Hoe hij werd opgenomen in de kliniek van De Hoop om van zijn verslaving af te komen en dat lukte. Dat lukte vooral ook door zijn transformatie van antichrist tot diepgelovige wat hem de kracht gaf voor een nieuw leven. Marco was bakker en zijn hobby was koken. Zo kookte hij iedere zaterdag in de kliniek. Op een gegeven moment vroeg iemand of Marco bij hem wilde cateren voor een feestje, het begin van een cateringbedrijf. Het gezin herenigde weer en werd gezegend met een vierde zoon. ‘Foodies by Marco’ catering verzorgde dan ook de catering tijdens het jubileum evenement bij Bouwbedrijf Van Driesten. Heel mooi dat Bouwbedrijf Van Driesten in plaats van cadeaus heeft verzocht om een schenking te doen aan de Stichting Vrienden van De Hoop. 

Open dag

Zaterdag jongstleden opende het bedrijf zijn deuren voor een open dag, waarbij medewerkers, de gezinsleden, opdrachtgevers en de partners in de bouw tijdens een open dag het bedrijf te bezoeken waarbij er allerlei activiteiten werden georganiseerd, in het bijzonder voor de kinderen. Natuurlijk onder het genot van lekkere hapjes en drankjes. 

Het is een moment van reflectie op het verleden, viering van het heden en anticipatie op de toekomst, waarbij Van Driesten Harskamp met trots zijn rol blijft vervullen als een bastion van vakmanschap, integriteit en gemeenschapszin in de bouwsector.

Lees hier de online krant van deze week.