Boomplantdag Voedselbos De Driesingel in Lunteren

LUNTEREN – Op zaterdag 18 november organiseert voedselbos De Driesingel in Lunteren een boomplantdag. Het is Treevember. De maand waarin alle aandacht naar bomen en voedselbossen gaat. Het tweede plantseizoen van het voedselbos staat voor de deur. Na de eerste aanplant in het vroege voorjaar wordt nu de tweede lichting aangeplant. Iedereen is welkom te komen helpen. 

Initiatiefnemers Robert van der Hoop en Taco Ruighaver: “Kom langs op 18 november en plant met ons mee. Het wordt een leuke dag, waarin we ook uitleggen wat onze plannen met het voedselbos zijn. De voormalige mais- en bietenakker op de hoek van de Meulunterseweg en de Vijfsprongweg wordt een gevarieerd bos met grote biodiversiteit. Na een jaar of zeven kunnen er heel veel verschillende vruchten, noten, kruiden, paddenstoelen geoogst worden. We beginnen de plantdag rond een uur of 10 en werken door tot ongeveer 5 uur. Voor eten en drinken en kampvuur na afloop wordt gezorgd uiteraard. Meld je aan door een mailtje te sturen naar: tacoruighaver@hotmail.com.”

Treevember is een initiatief van stichting The Pollinators. The Pollinators zet zich in voor het welzijn van bestuivende insecten. Voedselbossen laten zien dat een hoge mate van biodiversiteit en voedselproductie prima hand in hand gaan. 

Tijdens Treevember (November is Treevember) zijn er activiteiten in voedselbossen in Nederland en België om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken, te betrekken en samen bomen te planten. Handen uit de mouwen, veel leren over het wel en wee van een voedselbos en samenzijn met andere geïnteresseerden uit de buurt. 

Voedselbos De Driesingel is een crowdfunding begonnen. Zo kan de nieuwe aanplant worden bekostigd en een paddenpoel worden aanlegd. 

Kijk op treevember.nl voor meer info, plant mee en steun met een donatie. 

The Pollinators streven naar een gezonde leefomgeving voor bestuivende insecten. Dat is hard nodig, want in ons landschap hebben bestuivers zoals bijen en vlinders het zwaar. 

Voedselbossen zijn een ideale habitat voor onze bestuivende vrienden en een antwoord op veel van de hedendaagse uitdagingen. Dankzij de hulp van Natuurhuisje helpen The Pollinators de voedselbossen beweging met de Treevember campagne. 

Lees hier de online krant van deze week.