Verbouwing Ton’s Blokhut valt in smaak bij klanten: Een andere benadering van bestellen

Henk de Rooy

LUNTEREN – De ideeën en plannen waren er al, uiteindelijk noopten de omstandighe-den tot een verbouwing van Tons Blokhut in Lunteren. “We wilden al langer de cafetaria en het eetcafé samentrekken. De ontwikkelingen van dit jaar, hoge energie-prijzen en het gebrek aan personeel, brach-ten de plannen in een stroomversnelling. Een deel van de muur tussen de cafetaria en het eethuis is eruit gebroken, zodat beiden met elkaar verbonden zijn. Dat heeft heel goed uitgepakt.” Ton Hooijer is blij met de verbouwing en van de klanten krijg hij positieve reacties. Door een stuk muur weg te breken heeft Ton’s Blokhut een ander, sfeer-voller, karakter gekregen.

Andere benadering bestellen
Ton zat met een dilemma. In de 17 jaar van Ton’s Blokhut in Lunteren, had het eetcafé een nieuwe impuls nodig. Een aantal factoren versnelden het proces van vernieuwing en aanpassing. Ton: “De coronatijd, de hoge energieprijzen momenteel en het gebrek aan personeel. Het was een opeenstapeling van situaties waarin we waren terechtgekomen. Je wilt klanten behouden, maar tegelijkertijd moet je ze wel iets bieden. Personeel is niet te krijgen, dus ontstond het idee om klanten zelfredzaam te maken. Wij hebben gekozen voor een andere benadering van het bestellen. Klanten kunnen bij binnenkomst zelf bestellingen intoetsen op de bestelzuil en daar ook via de pin afrekenen. De bestelling wordt klaargemaakt terwijl de klant wacht aan de bar. Daar kan hij een pilsje of een kop koffie bestellen. Op deze manier betrek je de klant ook in het eethuis gedeelte.”

Bestelzuil en doorgeefluik
Een even mooie als eenvoudige oplossing om het personeelsgebrek tegen te gaan. Maar ik wil ik een leuke sfeer komen eten. Gewoon om er even uit te zijn. Is er dan in het geheel geen bediening meer? Hoe gaat het eigenlijk wanneer de klant komt voor een lunch of diner? Je wilt dan toch aan tafel bediend worden
met al dan niet een praatje? “Dat is en blijft bij ons mogelijk, alleen het kan voorkomen dat op drukke momenten het bedienen wat meer tijd vergt. Daarom kan de klant voor lunch of diner ook gebruik maken van de bestelzuil. Daar kan worden gekozen voor het afhalen in de cafetaria, of gebruikmaken van het eethuis. Tussen het cafetaria-gedeelte en de diner en lunchgedeelte is een doorgeefluik gemaakt. Op echt drukke momenten kan de klant hier zijn bestelling ophalen. Het is een even iets andere benadering van het bieden van service aan je klanten.

Prijzen gelijk gebleven                                                                                                                                      De oplossing die Ton bedacht heeft zijn niet alledaags te noemen. Door het gebrek aan bedienend personeel biedt het wel de moge-lijkheid de zaak open te houden. Ton geeft aan met hart en ziel verknocht te zijn aan zijn Ton’s Blokhut en heeft zijn inzet van al die jaren beloond gezien door een vaste schare aan klanten die hem en zijn vrouw trouw zijn gebleven. Mede door deze support, o.a. tijdens de corona epidemie, heeft Ton de stap tot verbouwing en de andere invulling van het benaderen van zijn klanten, durven zetten. “Klanten snappen het wanneer je het ze uitlegt. We hebben heel veel positieve reacties gehad. Vergeet niet dat we met deze wijze van bedrijfsvoering de prijzen gelijk hebben kunnen houden. Dit ondanks de fors gestegen energieprijzen!”

Eigen charme
Uit eten gaan bij Ton’s Blokhut is laagdrem-pelig in een sfeervolle omgeving dat rust en gezelligheid uitstraalt. Als klant wordt er iets meer van je verwacht dan in een doorsnee res-taurant. Daar tegenover staat dat het wel wat heeft deze herinrichting van Ton’s Blokhut. Op momenten kan het voorkomen dat de klant actief wordt betrokken bij zijn uit eten gaan. Het is een wat andere benadering, die ook zo zijn eigen charme heeft.

(Kinder)feestjes en verjaardagen
Ook voor kinderfeestjes kan men terecht bij Ton’s Blokhut. Ton: “Sinds de verbouwing hebben we een paar kinderfeestjes (op reser-vering) verzorgd en deze zijn heel positief ontvangen. In principe is het: De klant bepaald en wij regelen het. Wij laten het aan de klant over hoe ze het feestje willen hebben.”
De ruimte is ook af te huren voor verjaarda-gen, feestjes en partijen. Op de site: www. tonsblokhut.nl zijn de mogelijkheden die Ton’s Blokhut biedt terug te vinden. Hierop ook de menukaarten voor de cafetaria, lunch en het eethuis.

Via deze site kunnen ook de bestellingen worden opgegeven en betaald, waarna een tijdstip van afhalen wordt aangegeven. Op het afgesproken tijdstip staat de bestelling klaar en wordt het wachten tot een minimum beperkt. U bent er welkom bij Ton’s Blokhut aan de Dorpsstraat 205 in Lunteren (e-mail: tonsblok-hut@gmail.com

Lees hier de online krant van deze week.