Lunterse stichting Evangelisatie Sjofar helpt in Ter Apel

Maandag 29 augustus vertrokken drie Bijbelbussen van de Lunterse Stichting Evangelisatie Sjofar vol met levensmiddelen vanaf de Stroet naar Ter Apel.

“Het plan was om christelijke vluchtelingen te gaan bemoedigen en kijken of we ze konden helpen aan tijdelijk onderdak. Omdat net de dag ervoor alle buitenslapers waren opgehaald waren er geen acute noden meer voor de daklozen. We hebben wel veel rondzwervende vluchtelingen van het overvolle azc kunnen helpen met levensmiddelen, oa gesponsord door particulieren en de diaconie. Aangrijpend was bijvoorbeeld om te zien dat kleine kinderen lopen te bedelen om een tandenborstel en tandpasta… en dat volwassen mensen de appels en bananen uit je auto graaien. De behoefte aan gezond voedsel was blijkbaar groot.”

“Voor het azc hebben we onze Bijbelbussen geparkeerd met een bijbelkraam ervoor. De belangstelling voor dit geestelijke voedsel was enorm. Zelfs zo groot dat we de volgende dag weer zijn teruggegaan met een nieuwe voorraad Bijbels.” Voor een videoimpressie en fotos kijk op Facebook en You Tube van Stichting Evangelisatie Sjofar.

Lees hier de online krant van deze week.