Prachtig wedstrijdweekend voor Turnclub P.i.T

AMSTERDAM – In het weekend van 21 en 22 januari mochten de turnsters uit divisie 3 en niveau 3 van Turnclub P.i.T naar Amsterdam afreizen voor de tweede voorwedstrijd in het district. 

Een week eerder mochten Sophie van Engelenhoven, Caitlin Trzupek, Tamira Buijs, Famke Opsteeg en Jayda Neervoort nog als team hun krachten bundelen. Dit was een wedstrijd met wisselende resultaten waar zij met een nipt verschil 4e werden. Mede door de goede prestatie uit de eerste voorronde heeft het team net voldoende punten behaald om te mogen doorstromen naar de halve finale NK. Erg knap van dit nog jonge team. 

Op zaterdag 21 januari ging het om de individuele resultaten. In de eerste ronde kwamen Caitlin en Tamira (jeugd E) in actie. Beide meisjes turnden een goede en stabiele wedstrijd met mooie scores. Op het toestel brug wisten zij zelfs de hoogste scores te behalen. Cailtin werd allround 3e en Tamira 5e.

In de tweede ronde mochten de andere jeugdturnsters, Sophie en Famke, hun opwachting maken. Zij turnden beiden niet hun beste wedstrijd maar kunnen zeker ook tevreden zijn. Zo wist ook Sophie de beste score op brug te behalen en liet Famke een mooie vloeroefening zien. 

In de laatste ronde mocht junior D, Jayda Neervoort, de dag afsluiten voor P.i.T. Jayda had niet haar dag, wat de nodige teleurstelling met zich mee bracht. Toch wist ook zij op brug de hoogste score te behalen. Tot haar grote verrassing bleek dat zij ook voldoende punten heeft behaald op te mogen doorstromen naar de halve finale NK. 

Op zondag 22 januari was het de beurt aan de middenbouw niveau 3 turnsters. Voor P.i.T kwamen twee teams in actie die het dit maal ook nog eens moesten opnemen tegen elkaar. Het werd een spannende strijd tot het laatste moment tussen de twee teams om het goud en zilver. 

Het team bestaande uit Zola Antic, Sara Bakker, Jaeda Uijterwaal en Nevaeh Manuputty had een overtuigende start op balk. Zij wisten deze lijn gedurende de wedstrijd vast te houden. Met een minimaal verschil op hun clubgenootjes, maar een groot verschil met de overige concurrenten, wisten zij uiteindelijk het goud te bemachtigen. 

Het team bestaande uit Ise Buitendam, Jaliyah Manuputty en Roos van de Westeringh was aangevuld met turnsters van Hellas Tiel. Ook zij zaten erg goed in de wedstrijd en lieten overtuigende oefeningen zien. Dit team werd knap tweede. 

Zondag was het ook vroeg dag voor junior C Julia Duijst in Weert. Zij mocht hier haar tweede kwalificatie aanvangen. 

Opzich heeft Duijst een mooi programma neergezet met gave uitbreidingen, maar zij verloor kostbare punten op brug en balk waardoor een hoge kwalificatie er dit keer niet in zat. Duijst heeft in februari nog één kans om zich te kunnen plaatsen voor de halve finale NK door middel van ranking.

Lees hier de online krant van deze week.