Intiem Paasconcert opent concertseizoen De Koepel

Henk de Rooy

LUNTEREN – Zij is te vinden op podia in heel Europa, op de middag van Tweede Paasdag had sopraan Tineke Roseboom dit ingeruild voor een intiem concert in De Koepel. In het kleine gezelschap voelde de Edese sopraan zich prima thuis en genoot zichtbaar van haar optreden en de interactie met haar publiek.

Aanstekelijke enthousiasme

De rode draad van het concert was de overgang van het sombere winterse naar de ontluikende lente. In het Engels en Duits zong zij ontroerende, charmante en vrolijke liederen. Zij werd begeleid door pianist Erik Onnink, die indruk maakte met een heel ingetogen intermezzo.

Op deze middag, waarin de regen dreigt, laat de zon haar stralen nog even schijnen. Net op het moment dat sopraan Tineke Roseboom loepzuiver de aanwezigen in vervoering brengt. Haar spontane en aanstekelijke enthousiasme doet je glimlachen en laten je genieten van haar warme persoonlijkheid.

Wat het concert zo persoonlijk maakte was haar toelichting m.b.t. de liederen en de interactie met de aanwezigen. Of zoals zij na afloop het verwoordde: “Ik doe het graag op deze manier, anders zitten de mensen meer in hun programma te kijken. Nu heb je een mooi contact met de aanwezigen.”

Ik schrijf een brief

Met haar paasmiddagconcert opende sopraan Tineke Roseboom het concertseizoen van De Koepel. Van de Koepelcommissie is bekend dat zij elk seizoen een uitstekend programma weet samen te stellen. Er wordt nu al uitgekeken naar het volgende concert.

Of, zoals Tineke Roseboom het verwoordde bij de toelichting op de slotliederen: Ik schrijf een brief en gooi ‘m in de wind en hoop dat hij bij jou terecht komt. Oftewel tot ziens bij een volgend concert bij De Koepel. U bent alvast uitgenodigd.

Lees hier de online krant van deze week.