KV Schilderwerken kampioen zaalvoetbal in Renswoude

REGIO – Het begint een jaarlijkse column te worden voor de mannen van zaalvoetbalteam KV Schilderwerken. In Sporthal de Hokhorst stoomde zij de afgelopen jaren op van de 3e klasse naar de 1e klasse. Dit seizoen wilde mannen het kunstje weer uithalen en daardoor promoveren naar de hoofdklasse, het hoogste niveau van de zaalvoetbalcompetitie in Renswoude. 

Ingrediënten om tot dit topteam te komen zit hem met name in de mix van jong en oud, en de goede teambuilding na afloop tijdens de derde helft. Woensdagavond 22 juli was het dan zover. Na een ongeslagen seizoen stond de kampioenswedstrijd op het programma, waarbij het gehele team aanwezig was. Met 6 wissels op de bank wisten de mannen grote overwinning op het scorebord te zetten en was iedereen ook nog fit genoeg om er een mooi kampioensfeestje van te maken in de kantine. 

Voor de veteranen in de selectie zoals Wim Koudijs en Herbert van Hunen was het kampioenschap al niet meer speciaal. Zij voetballen al 30 jaar in Sporthal de Hokhorst en maakte al menig kampioenschap mee. Dit was ook voor hun wel het mooiste kampioenschap. 22 wedstrijd gespeeld en geen één keer verloren. Traditiegetrouw regelde Wim voor iedere speler een mooie beker waarbij er 4 spelers zo druk met feest vieren waren, dat hun beker nu nog steeds in Renswoude ligt. Binnenkort gaan de mannen van het zaalvoetbalteam Koudijs het feest vieren nog eens dunnetjes over doen met een mooie feestavond inclusief buffet en een zanger. Hierna zal de focus gericht zijn op het volgende seizoen. Met zo’n staat van dienst is dit topteam natuurlijk direct titelfavoriet in de Hoofdklasse en dat willen zij dan ook graag bewerkstelligen. Op naar de volgende column in de Lunterse krant van juli 2023, tot volgend jaar! 

Lees hier de online krant van deze week.