Spetterende optredens tijdens Muziekfeest Lunteren

LUNTEREN – De druillerige dagen voorgaande aan het openluchtconcert bij Bosbad Lunteren zorgde voor wat spanningen. Maar gelukkig is het droog gebleven en hebben de muzikanten spetterende optredens gegeven.

Jeugdorkest

De avond begon met een optreden van het jeugd- en scholenorkest op het zij-podium. Zij brachten een aantal bekende popnummers ten gehore. Daarnaast speelden zij ook de intro van de populaire Netflix serie ‘La casa de papel’. Het publiek was ondertussen helemaal opgewarmd voor de hoofdshow.

Hoofdpodium

Achter het kleine bad bevond zich het hoofdpodium, waar verschillende orkesten onder leiding van John Sonderen en Erik Kluin speelden. Ondanks de vele jongeren werd er gekozen voor muziek uit de jaren 70 en 80. Die de vele 50 en 60-jarige nog uit hun jeugd zullen herkennen. Zo werd er een medley van The Police gespeeld, waar de bekende nummers zoals ‘Roxanne’ en ‘Message in a Bottle’ niet in mochten ontbreken.

Ook werd er geëxperimenteerd met verschillende muziekstijlen en brachten de muzikanten van KNA de Latijnse Mambo en Jazz uit de zuidelijke staten van Amerika bijeen. Rond 21:00 was er een pauze zodat het publiek de benen kon strekken.

Hoofdact

Na de pauze speelden het fanfare- en slagwerkorkest gezamenlijk ‘The Maestro & The European Pop Orchestra featuring Slagerij van Kampen’. Zo rond 22:00 betrad de hoofdact Tim Akkerman het podium. De voormalige leadzanger van de Haagse band Di-rect zullen de meeste waarschijnlijk herkennen van zijn deelname aan het tv-programma ‘Beste zangers van Nederland’. Waar verschillende zangers en zangeressen een cover zingen die betrekking heeft op het leven van de andere deelnemers.

Onder begeleiding van de orkesten zong hij bekende popnummers zoals One van U2, Comfortably Numb van Pink Floyd, Dancing in the Dark van Bruce Springsteen en sloot hij af met het wereldwijd bekende nummer Radar Love van de Haagse rockband Golden Earring. Tijdens de afterparty ging het publiek uit zijn dak bij de Blazing Harrows.

De organisatie dankt het Bosbad voor de gastvrijheid, de gemeente Ede voor de subsidiëring en alle vrijwilligers die geholpen hebben dit muziekfeest mogelijk te maken.

Lees hier de online krant van deze week.