Expositie Mashup van Arjan van Bruggen geopend

Willem de Frel

LUNTEREN – Zaterdag werd in Museum Lunteren de overzichtstentoonstelling ‘Mashup’ van het werk van Arjan van Bruggen geopend. Voorzitter Arie van Alphen beet het spits af, waarbij werd benadrukt dat zijn werk een uiting van kunst is.  Vervolgens gaf Arjan van Bruggen een uitleg over zijn werk en de toegepaste technieken. Voormalig stadsdichter Larissa Verhoeff opende de expositie op originele wijze met een subliem gedicht. 

Arjan van Bruggen, Gold Master fotograaf, creatief ondernemer en eigenaar van Fotostudio Arjan van Bruggen in Ede.In de wereld van de fotografie is Arjan van Bruggen een naam die niet onopgemerkt blijft. Met een scherp oog voor detail en een ongeëvenaard gevoel voor compositie, weet hij telkens weer verbluffende beelden vast te leggen die de verbeelding van zijn publiek prikkelen. 

Zijn vermogen om het alledaagse te transformeren tot kunst en zijn talent om emoties vast te leggen in één enkel beeld maken hem een ware meester in zijn vak. Van Bruggen’s werk gaat verder dan alleen het vastleggen van momenten; het vertelt verhalen en roept diepgaande emoties op bij degenen die zijn foto’s aanschouwen. Arjan is een echte vakspecialist: zijn werk is onderscheidend en opvallend door zijn andere kijk op fotografie. De uitdaging in zijn werk ligt in het maken van dat ene beeld, wat emoties oproept. Het zien van de momenten en die vervolgens vertalen naar een bijzondere foto. De ongedwongen sfeer in de studio en het persoonlijke contact tussen Arjan en de modellen is van essentieel belang voor het uiteindelijke resultaat. 

Zijn enthousiasme, inlevingsvermogen, humor, geduld en respect zijn waardevolle vaardigheden van deze inspirerende fotograaf. Arjan heeft in binnen-en buitenland opleidingen en workshops gevolgd en veel specialistische kennis opgedaan door zelfstudie. Hij heeft al veel successen behaald door mee te doen aan professionele fotowedstrijden, er prijkt een ware prijzenkast in zijn studio. Het hoogst haalbare, de eervolle titel Gold Master Photographer, heeft hij behaald bij de professionele organisatie voor beroepsfotografen Master Photographers Network. Momenteel is hij aangesloten bij DuPho, Dutch Photographers, beroepsorganisatie voor professionele beeldmakers.

Het museum Lunteren verwelkomt u voor deze Mashup expositie tot en met 22 juni.

Lees hier de online krant van deze week.