Lunteranen starten reisorganisatie Schilderavontuur

LUNTEREN – Initiatiefnemers Bastiaan Berends, Jan Bouwsema (kunstschilders)  en Jan Hendrik Codee (bergwandelaar) combineren hun passie voor schilderen en natuurreizen in een nieuw initiatief: schilderavontuur.

“Vorig jaar was ik met mijn gezin op de Dolomieten. Tijdens één van de bergtochten baalde ik van het feit dat ik mijn ezeltje en schildergerei niet bij mij had,” vertelt Bastiaan over het ontstaan van het idee. “Daarnaast vonden mijn kinderen het niet leuk als ik lang bleef staan om te tekenen,” vervolgt hij. Daarom bedacht hij een  initiatief waarbij gelijkgestemden een reis kunnen maken met de nadruk op schilderen. “Deze reis is voor ieder die het leuk vindt om in de natuur te schilderen, ook beginners. Wees niet bang dat een ander het beter kan.”

Tijdens een reis nemen Bastiaan, Jan Hendrik en/of Jan je mee langs de prachtigste landschappen. De meeste sessies duren twee tot vier uur waarin je de gebieden helemaal tot je kan nemen. “Als je ergens gaat zitten om te schilderen neem je de plek steeds beter waar. Je ziet de kleurverschillen en de nuances die je aanvankelijk zijn ontgaan,” vertelt Bastiaan; die al veel landschappen heeft geschilderd. De mannen fungeren niet alleen als gids maar coachen je ook om tot het ‘mooiste’ resultaat te komen. 

De reizen

Schilderavontuur biedt dit jaar twee reizen aan die je op heel verschillende plekken brengt. Zo is er een 4-daagse zeiltocht over het IJsselmeer en de Waddenzee. “Vooral de afwisseling tussen van zeilen en schilderen maakt deze tocht tot een bijzonder avontuur,” vertelt Bastiaan. “Van maandag tot donderdag genieten van het water, de prachtige luchten, het unieke waddengebied en de gezellige havenstadjes rond het IJsselmeer,” vervolgt hij over de reis. Deze reis is van 15 t/m 18 augustus 2022 en kost 650 euro incl. verblijf en eten. “Van de deelnemers wordt geen zeilervaring gevraagd, maar wel bereidheid om zo nu en dan te assisteren bij het hijsen en strijken van de zeilen.” Deze reis wordt begeleid door Jan Bouwsema.

De tweede reis is een prachtige 6-daagse huttentocht langs de Bärentrek route in het Zwitserse Berner Oberland. Deze reis vindt plaats van 5 t/m 10 september 2022. Kosten hiervoor zijn  1250 euro op basis van half-pension. Materiaal en vervoer naar de bestemming zijn bij de prijs inbegrepen.  Dagelijks wordt er ongeveer 4,5 uur gelopen en is er daarnaast gelegenheid om het prachtige landschap op het doek vast te leggen. Voor wie wil is er ook tijdens deze reis begeleiding, alleen wordt het dit keer gegeven door Bastiaan. De looproutes worden begeleid door Jan-Hendrik, die als doorgewinterde bergwandelaar het gebied op zijn duimpje kent. Voor beide tochten zijn nog voldoende plekken beschikbaar Meer informatie kunt u vinden op de website www.schilderavontuur.nl. 

Maar u mag ook altijd bellen naar 

06 46854678 of mailen naar bastiaan@schilderavontuur.nl

Lees hier de online krant van deze week.