Bosbad Lunteren nog niet open!

Bosbad Lunteren voorlopig niet open

LUNTEREN – Het bestuur van Bosbad Lunteren heeft helaas moeten besluiten om de deuren gesloten te houden. In een normaal seizoen zou koningsdag de opening van het seizoen inluiden. Maar vanwege het coronavirus kan dat dit jaar niet doorgaan. 

Het Bosbad volgt hiermee de richtlijnen van het RIVM. Onder de huidige omstandigheden is het niet verantwoord het zwembad te openen. Ook de voorverkoop van abonnementen wordt opgeschort tot het moment dat er meer zicht is op een opening.

“Teleurstellend. Zeker nu voor veel mensen de geplande vakantie in het water dreigt te vallen, is de behoefte aan lokale recreatievoorzieningen groter,” vat Jan Telgen, bestuursvoorzitter van het Bosbad, de toestand samen.

Het bestuur volgt in spanning de wekelijkse persvoorlichtingen van de overheid. Wellicht biedt een versoepeling van de maatregelen in de toekomst ruimte om in aangepaste vorm toch open te kunnen. Samen met andere zwembaden wordt gekeken naar mogelijkheden van alleen baantjes zwemmen tot zonering van de ligweide. Maar alles moet dan passen binnen de richtlijnen van het RIVM.