PLUS van Rinsum Renswoude opent vrijdag

RENSWOUDE – Vrijdag om 09.00 uur worden klanten verwelkomt in de nieuwe supermarkt PLUS van Rinsum Renswoude. Zij kunnen dan kennismaken met een geheel vernieuwde supermarkt waar verse producten van lokale leveranciers een belangrijke plaats innemen in de schappen.

PLUS van Rinsum Renswoude gaat bekend staan op het laag blijf assortiment. Niet minder dan 500 producten zijn blijvend in prijs verlaagd. De supermarkt is bijna een kopie van Plus van Rinsum in Ederveen, echter met een geheel gemoderniseerd inventaris.

Kwaliteitsproducten

Janneke en Anton van Rinsum kijken ernaar uit om van de nieuwe supermarkt in Renswoude net zo’n succes te maken als de PLUS supermarkt in Ederveen. Vele klanten zullen zich hierin herkennen, wan het Ederveense ondernemersechtpaar zijn geen onbekenden in Renswoude.“We kijken ernaar uit om klanten te ontvangen in een mooie moderne winkel. We bieden ze graag een groot assortiment van kwaliteitsproducten tegen lage prijzen met onder meer 500 laagblijvers, producten die blijvend in prijs zijn verlaagd.”

Vers en ambachtelijk

Het assortiment van PLUS Van Rinsum Renswoude is flink uitgebreid, zowel met lokale als ambachtelijke artikelen. Anton: “We hebben nu meer gezondheidsproducten, zoals reform- artikelen en glutenvrije etenswaren. Erg trots zijn we ook op het ambachtelijke vlees, dat uit onze eigen slagerij in Ederveen komt, dat klanten naast de producten van PLUS in de koeling vinden tegen dezelfde lage prijzen.” Verse pizza’s en broodjes die ook in Ederveen al worden aangeboden, krijgen een eigen plek in de winkel. 

Lokale producten en biologisch

In de winkel is veel aandacht voor lokale en biologische producten: “Zo hebben we vers brood en gebak van ambachtelijk bakkerij Holleman,

eieren van de lokale zorgboerderij en advocaat van de advocaatmaker uit de omgeving. Ook hebben klanten veel keuze in vis en biologische producten. Ons huismerk melk is bijvoorbeeld allemaal biologisch, tegen dezelfde lage prijs als de niet-biologische zuivel.”

De nieuwe winkel

De indeling blijft in grote lijnen hetzelfde, al verandert er binnen afdelingen wel veel: “We zijn trots op de volledige nieuwe groente-afdeling, waar alle kwetsbare groenten zoals prei en uien in de koeling liggen. Ze blijven daardoor langer vers en is dus een duurzamere oplossing.” Het diepvriesplein is ook uitgebreid, en klanten kunnen kiezen voor een van de vijf zelfscankassa’s en twee bemande kassa’s. 

Spil van het dorp

Anton en Janneke vinden lokaal zichtbaar zijn belangrijk: “De klanten van onze winkel komen uit het dorp en wij vinden het belangrijk om betrokken te zijn bij de samenleving. 

Onder meer verschillende sportverenigingen, de muziekvereniging en de kerk helpen we, zowel financieel als met artikelen uit de winkel.” 

Feestelijke opening

Behalve een grootse feestelijke opening op 21 juli staan er de weken erna allerlei activiteiten op de kalender, vertelt Anton: “We hebben bijvoorbeeld een rad waar klanten aan kunnen draaien om een gratis huismerkartikel te winnen, en op 5 augustus komt er een ballonnenclown om ballonfiguren te maken voor de kinderen.”

Lees hier de online krant van deze week.