Elke woensdag Sportbieb SAM in Lunterse speeltuin

REGIO – Sinds februari is er wekelijks een sportbieb op het veld bij de speeltuin De Kempjes/ De Haverkamp. Kinderen kunnen dan sport- en spelattributen lenen om (samen) te spelen. Denk daarbij aan ballen, knotshockeysticks, frisbees, springtouwen of diabolo’s. Ook worden de materialen regelmatig aangevuld/gewisseld.

Elke woensdag is de sportbieb in Lunteren momenteel geopend van 13:00-14:00 uur, alle kinderen zijn welkom om te komen! Tot nu toe komt er wekelijks een groep enthousiaste kinderen op af. Voor meer informatie kunt u de facebookpagina van de speeltuin raadplegen.

Sinds 6 mei verzorgen Buurtsportcoaches Kirsten van Alphen en Emil Jacksteit van Sportservice Ede de sportbieb i.v.m. de huidige regels omtrent het coronavirus en doen leuke activiteiten met de kinderen. Ook in Wekerom, Harskamp en Ederveen is de Sportbieb SAM wekelijks geopend!

Ederveen: Elke dinsdag van 16.00 tot 17.00 (speeltuin aan de Sneeuwbesstraat)

Wekerom: Elke woensdag 14.30 tot 15.30 (schoolplein School met de Bijbel)

Harskamp: Elke woensdag van 16.00 tot 17.00 (Tepelenburgweg kunstgrasveld)

Helpende handen zijn welkom
Als de regels m.b.t. het coronavirus worden versoepeld dienen de vrijwilligers de sportbieb weer te gaan draaien. Voor een stabiel aanbod zijn zij op zoek naar vrijwilligers. Lijkt het u leuk om te helpen stuur dan er een bericht naar kirsten.vanalphen@sportservice-ede.nl of emil.jacksteit@sportservice-ede.nl

Een aantal buurtbewoners zet zich momenteel in om de speeltuin in Lunteren nóg leuker te maken. De gemeente heeft aangegeven dat wanneer het weer mogelijk is er hiervoor een bewonersavond zal worden georganiseerd, waar buurtbewoners over het idee mee kunnen denken.