Nienke Brandsen: Lunteren is een speciaal-winkel rijker Heerlyk Delicatessen Lunteren opent op 16 februari

Henk de Rooy

LUNTEREN – Bij Nienke Brandsen is de opening van haar winkel ‘Heerlyk Delicatessen Lunteren’ een wens die uitkomt. Donderdag 16 februari opent de jonge (20 jaar) Lunterse onderneemster haar speciaal-winkel in kaas, wijn en delicatessen. Het adres: Dorpsstraat 75 in Lunteren.

Het assortiment zal bestaan uit: kaas (binnen- en buitenlandse soorten), delicatessen (o.a. noten en zuidvruchten), wijnen en speciaal bieren. Verder o.a. tapas, azijn en olie, brood en charcuterie. Ook een lunchroom is onderdeel van ‘Heerlyk Delicatessen Lunteren’. Voorts kan men er eveneens terecht voor relatiegeschenken. Nienke adviseert hierin graag.

Echt bij Lunteren

“Ik heb altijd al het idee gehad voor mezelf te beginnen. Al wist ik nog niet goed welke richting het op zou gaan. Het hebben van contacten met klanten stond bij mij voorop,”, aldus de enthousiaste reactie van Nienke.

Het balletje ging rollen toen het oude pand van Landgraaf werd gesloopt en daarvoor in de plaats een nieuw pand werd gebouwd, bestaande uit een winkel en zes appartementen. 

“Thuis aan tafel is het idee ontstaan en ben ik mij gaan oriënteren naar het soort winkel. Ik heb er onderzoek naar gedaan en kwam uit op noten, kaas, wijnen en delicatessen. Dit is iets wat echt bij Lunteren past. Uit navraag in een brede kring kwamen hierop positieve reacties. Men vond het een leuk idee.”

Tussen een leuk idee en het daadwerkelijk aanslaan bij de klant is nog een wereld te gaan. Een realiteit die Nienke niet uit de weg gaat. “Ik ga er alles aan doen om het te laten slagen.”

Lunchroom

Om thuis te geraken in het opzetten van een delicatessenwinkel, is de jonge onderneemster gaan werken bij een delicatessenzaak.

Daar heeft zij bijna twee jaar gewerkt, om de kneepjes van het vak te leren. Onder meer over het runnen van een winkel, de inkoop, de samenstelling van een assortiment en inrichting van een winkel. Ook bij het leggen van contacten met leveranciers voor haar toekomstige winkel kreeg Nienke alle medewerking van haar tijdelijke werkgever. 

Met het volgen van cursussen op het gebied van kaas en wijn werd de basiskennis eigen gemaakt. Want weten wat je product is en dit vertalen naar de klant is kennis van zaken een noodzaak.

“Ik wil het verhaal achter het product kunnen vertellen. De klant helpen met haar keuze en wegwijs maken in mijn winkel. Het voordeel is dat het een nieuw pand is en ik het kan indelen naar mijn wens. Ik heb gekozen voor strak en warm zonder dat dit afbreuk doet aan de sfeer. Er komt ook een lunchroom waar klanten een kop koffie kunnen combineren met wat lekkers uit het assortiment.” In het voorjaar en de zomer is er een buitenterras.

Wijn en speciaal bieren

Nienke is nog drukdoende met het samenstellen van het winkelassortiment. “Veel Hollandse kaassoorten, gecombineerd met een aantal buitenlandse, met name Franse kazen zoals rode en blauwe schimmel. Alle kazen worden in de winkel vers gesneden. Het assortiment biedt ook een ruime keuze aan delicatessen, hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld tapas, brood, sweets, azijn en olie en vers gebrande noten. De samenstelling van het winkelassortiment heb ik met zorg gedaan, maar dat neemt niet weg dat ik hierbij rekening ga houden met wensen van klanten.”

Wat betreft het wijnassortiment is Nienke nog zoekende. “De keuze zal vallen op de meer exclusievere wijnen uit Frankrijk, Italië en Spanje. Ik ben hierover nog in contact met leveranciers. Ook ga ik speciaal bieren verkopen in de winkel.”

Openingstijden

Met ‘Heerlyk Delicatessen Lunteren’ is het Lunterse winkelbestand verrijkt met een speciaal-winkel, dat het winkelbeeld versterkt.Aan het enthousiasme van Nienke Brandsen en haar inzet zal het niet liggen. Komende uit een ondernemersgezin is het ondernemen haar niet vreemd. 

‘Heerlyk Delicatessen Lunteren’ gaat donderdag 16 februari open en de openingstijden zijn: Maandag gesloten, dinsdag t/m vrijdag geopend van 08.30 tot 18.00 uur en zaterdag van 08.30 tot 16.00 uur.

Adres: Dorpsstraat 75 Lunteren. 

Lees hier de online krant van deze week.