15-jarig jubileum Meulunterenklompenpad

LUNTEREN – Eindelijk was het zover! Nadat het bijenhotel als “verborgen pareltje” door onze eigen fotograaf al was gespot in de Eng, is het vrijdag 25 augustus feestelijk onthuld door wethouder P. de Pater. 

Coördinator van dit klompenpad Gerard Koeman vertelt: “15 jaar geleden heeft een groepje Lunteranen samen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) het 9de klompenpad in Gelderland samengesteld. Het startpunt is altijd Hotel & Eethuys de Wormshoef gebleven maar de route is door de tijd heen verbeterd waar mogelijk.” 

Het Meulunterenklompenpad (www.klompenpaden.nl ) mag al jaren rekenen op grote belangstelling van wandelaars en staat in de top 10 van de 150 klompenpaden die er tot nu toe zijn. 

Om stil te staan bij het 15-jarig bestaan van het Meulunterenklompenpad is contact gezocht met de lokale bijenvereniging “De Bakermat” voor het bouwen van een bijenhotel. Wat opvalt is de unieke vormgeving, gebouwd met gerecycled materiaal. Het staat op een schitterende plek in de Eng (Meulunterse Engweg / Plagweg) met dank aan de landeigenaar. Op het informatiepaneel staat de geschiedenis van de “De Bakermat” (opgericht in 1899) en algemene informatie over wilde bijen.

Tijdens de opening bedankt Gerard Koeman de lokale ondernemers Veluwe Plant (bloemenstruiken), firma Simonsz (zwarte aarde), firma Vink (houtsnippers) en firma Brouwer (ijzerwaar) voor hun belangeloze bijdragen. Maar ook zeker noemenswaardig is de inzet van alle vrijwilligers die hebben meegeholpen. Hierna heeft wethouder P. de Pater het woord gekregen om de openingshandelingen uit te voeren. Hij staat stil bij de grote belangstelling die de klompenpaden genieten en die soms op gespannen voet staan met de maximale capaciteit die de natuur kan verwerken. Daarna feliciteert hij de Lunterse werkgroep met dit mooie project. Tenslotte is door het verwijderen van de Lunterse vlag het bijenhotel geopend.  

Lees hier de online krant van deze week.