Turnclub P.I.T wederom succesvol in Amersfoort

REGIO – Zaterdag 18 februari was een prachtige dag in Amersfoort voor de turnsters van supplement G, F en niveau 4 van P.i.T. Tijdens de tweede voorwedstrijd lieten zij knap turnwerk zien.

Maureen Eggink (Jeugd G) en Danischa Roks (middenbouw niveau 4) mochten in verschillende banen als eerste hun oefeningen laten zien. De meiden turnen zowel in teamverband als individueel. Maureen, jeugd G, liet in baan 1 stabiel turnen zien en wist zich behalve op brug op elk toestel naar een eerste plaats te turnen. Met het team mochten ze net als de vorige keer op de hoogste trede gaan staan en individueel was er dit keer een zilveren medaille voor Maureen.

In baan twee turnt Danischa in een gemengd team met Nika Hoogland. De meiden werden samen vierde. Danischa laat in de trainingen steeds meer zien wat ze in huis heeft en turnde ook nieuwe elementen voor het eerst in een wedstrijd situatie. Brug blijft lastig maar ook daar is ze op de goede weg en turnde voor het eerst heel knap salto af! Individueel werd Danischa 17de.

Na een wedstrijd rust was het in de laatste wedstrijd van de dag de beurt aan het team van supplement F. Dit team bestond uit Gigi Mulders, Esmee van Beek, Gabriela Olchowik en Febe van de Wetering.

Dit ijzersterke team zorgde voor een nagenoeg foutloze wedstrijd. Als team mochten ze dus ook op het hoogste podium gaan staan. Individueel maakten ze er helemaal een feestje van en kleurde het podium wederom bijna roze. Gigi stond op een gedeelde 1e plek, Febe mocht net als de vorige keer de bronzen medaille mee naar huis nemen en ook Gabriela kreeg brons omgehangen voor haar 4e plek. Als kers op de taart mocht Esmee als eerste jaars jeugd heel knap net naast het podium de 5e plek toe-eigenen.

Deze turnsters hebben hun voorwedstrijden gehad, kunnen gaan uitbreiden en moeten nog even afwachten voor welke finales zij zich eventueel hebben geplaatst.

Lees hier de online krant van deze week.