P.C.E. organiseert evenement voor plattelands jongeren

REGIO – Zaterdag 11 maart organiseert Plattelands Cultuur Ede (P.C.E.) haar eerste ‘echte’ evenement met DJ en liveoptreden. 

Plattelands Cultuur Ede is een jonge organisatie die bestaat uit verschillende plattelandsjongeren uit de gemeente Ede. Uit eigen ervaring weten deze jongeren dat er een sterke binding is op het platteland. Hierdoor hebben jongeren die opgegroeid zijn op het platteland ook een sterke binding met evenementen en bijeenkomsten waar de plattelands cultuur naar voren komt. Binnen gemeente Ede was tot voorheen geen organisatie die zich hierop richt. Als Plattelands Cultuur Ede willen zij hier verandering in brengen en de plattelands-cultuur onderdeel maken van het bestaande culturele veld in gemeente Ede. 

De organisatie wil zich inzetten voor de vraag naar een evenement van plattelands jongeren binnen de gemeente Ede. Onder de plattelandsjongeren was er al langer een wens naar evenementen, en is er nu in samenwerking met Cultura Ede en Provincie Gelderland de eerste stap hiernaartoe gezet. Zaterdag 11 maart 2023 opent de P.C.E ’s avonds haar deuren tijdens hun eerste evenement. 

Voor wie geïnteresseerd is om te weten wat vrijheid op het platteland betekent voor jongeren, is er ’s middags vanaf 16.00 uur een bijeenkomst met NRC-journalist Karel Smouter, die wordt georganiseerd in samenwerking met de Provincie Gelderland. In de avond laten ze dit volgen door een spetterend feest. Toegang voor feest op vertoon ledenpas of kaartje. 

De organisatie ziet jullie graag op zaterdag 11 maart 2023 aan de Woutersweg te Ede. Kijk op Facebook/Instagram voor verdere info! 

Lees hier de online krant van deze week.