Nieuwe domeinnaam voor Wegwies

LUNTEREN – Deze week wordt een begin gemaakt met de verspreiding van nummer 7 van Wegwies in Lunteren. Het is voor het eerst dat het tijdschrift van de eigen pers van drukkerij AMV is gerold en dat is een felicitatie waard.

Maar dan het grote nieuws: onlangs heeft Wegwies de domeinnaam www.lunteren.nl in de wacht gesleept. Het is de bedoeling dat alle voor inwoners én bezoekers belangrijke informatie over het dorp Lunteren volledig en overzichtelijk digitaal op de kaart komt te staan. Deze ontwikkeling gaat het hele dorp aan.

De nieuwe uitgave van het blad is het eerste nummer geworden met een echt thema. En dat thema luidt: Lunteren vanuit de lucht. Luchtfotograaf Jan van Uffelen, een van de medewerkers van het tijdschrift, heeft in een helikopter heel wat rondjes boven het dorp gevlogen om enkele markante plekken van Lunteren voor toekomstige generaties vast te leggen. Wegwies 7 staat daarom bol van de fraaie luchtfoto’s, zodat het blad een heerlijk bewaarnummer is geworden.

Zoals altijd zijn de verhalen in het tijdschrift zeer gevarieerd, al fungeren natuur, cultuur en historie vaak als een gezamenlijke rode draad. Zo verhaalt het coverartikel over de inmiddels onmisbare snelweg de A30, doet het schildersechtpaar Jan en Alide Bouwsema een boekje open over hun eeuwigdurende zoektocht in de kunst, en verrast natuurfotografe Regina Pas met haar beeldverhaal over opgroeiende steenuiltjes. En wie vermoedt dat klederdracht op de Veluwe en dus ook in Lunteren vooral opvalt door haar soberheid, heeft gelijk. Enrico en Anja Karsten leggen uit hoe dat komt.

Nieuw ten slotte zijn de pagina’s met een antwoord op die ene vraag: Wat zullen we (in Lunteren en omgeving) in onze vrije tijd gaan doen?

Meer weten? Kijk op www.wegwiesinlunteren.nl

Lees hier de online krant van deze week.