Koningsdag in het verspreidingsgebied

REGIO – In verband met Koningsdag komt de Lunterse Krant een dag eerder uit. Om van deze gelegenheid gebruik te maken hebben we hieronder een overzicht van wat er overal te doen is in het verspreidingsgebied.

Lunteren 

Bij ’t Nieuwe Erf in Lunteren worden van 10:30 tot 18:00 verschillende festiviteiten georganiseerd. Zo is er een kinderdorp met activiteiten, zoals: rodeostier, Kop Van Jut, Springkussens etc. van 11:00 tot 17:00 is er een Oranjemarkt en voor de kinderen een kleedjesmarkt. Verder is er ’s middags een roofvogelshow en een optreden van de Blazing Harrows. De catering wordt de gehele dag verzorgd door Kelderman Catering.

De Valk

“Kom naar onze gezellige markt op Koningsdag! Er zijn volop activiteiten voor jong en oud. Snuffel rond op de rommelmarkt en bij andere leuke stands.De mooiste producten van uw keuze bij de goederenveiling. Ook is er dit jaar weer de rundveeveiling. De kinderen vermaken zich wel, want de ballonnenman is er! Speel mee op de kinderboerderij, quadbaan en springkussens. En voor de allerkleinsten is er een afgezet speelplaatsje.” Dit vindt zoals voorgaande jaren weer plaats op de hoek Meulunterseweg – Kattenbroekerweg. 

Ederveen

“Om half 10 willen we enkele Oudhollandse liederen en uiteraard ons volkslied zingen op het Marktplein voor de Zicht. Er zal deze keer geen optocht gelopen worden omdat we s ‘middags gezellig met z’n allen gaan happen en stappen. Vanaf 12 uur start er een wandeltocht vanaf de Brinklanderweg 3 te Ederveen.

Tijdens deze wandeltocht zullen er verschillende hapjes en een drankje worden uitgereikt. Bij terugkeer staat er een frietkraam waar alle deelnemers een friet met snack krijgen. Tevens is er dan gelegenheid om dan gebruik te maken van het terras terwijl de kinderen zich vermaken op het luchtkussen. Deelname kan tegen betaling van € 2,50 per persoon. Voor kinderen tot 5 jaar hoeft niet worden betaald.”

Kernhem 

“Yes, het is weer Koningsdag en dit jaar kunnen we eindelijk weer groot uitpakken! We hebben een heleboel leuke activiteiten (vrijmarkt en spelactiviteiten) op de planning staan op het Grote Houtplein, langs de busbaan en op het speelveld langs het Veenwoud. We gaan er een dag van maken om niet meer te vergeten!” De entree is gratis en de festiviteiten duren van 10:00 tot 14:00.

Wekerom 

Voor het Kulturhus in Wekerom is er dit jaar een kinderspelen voor kinderen van 6 tot 14 jaar georganiseerd. De spelen bestaan uit een stormbaan, sumo worstelen, kussengevechten, diverse springkussens ook is er de gelegenheid om je te laten schminken. De middag duurt van 13:00 tot 16:00.

Harskamp

Bij het Bioscoop Veld in Harskamp worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo is er in de ochtend een vlaggenparade en vanaf 13:00 verschillende activiteiten voor kinderen, zoals: een stormbaan, springkussens en Hollandse spellen. Om 15:00 is er een roofvogelshow.

Otterlo

Bij SV Otterlo is er van 12:30 tot 14:30 een kleedjesmarkt en van 15:00 tot 17:00 barst de koningsstrijd los met Oudhollandse spellen plus diverse andere activiteiten. De muziek wordt verzorgd door DJ Marcel. Verder vindt er aan Lange Heideweg

8a in Otterlo Tractor Pulling Wekerom plaats.

Lees hier de online krant van deze week.