Van Silfhout Damesmode gerenoveerd: “Vertrouwde sfeer behouden”

LUNTEREN – Vrijdagochtend 5 januari zijn ze bij Van Silfhout Damesmode begonnen met renoveren. Op dinsdagochtend 16 januari om 9 uur hopen zij weer open te gaan.

Nadat Aart Bakker, die sinds vorig jaar na de uittreding van zijn schoonvader mede-eigenaar is, door de elektricien werd geattendeerd op onderhoudswerkzaamheden besloot hij het gelijk grondig aan te pakken. “Steeds meer viel uit en we besloten ook gelijk te verduurzamen,” vertelt Aart over de aanleiding. “Toen is er een nieuw lichtplan opgesteld,” vervolgt hij. 

Proces

“We zijn vrijdagochtend begonnen met het team om de hele winkel leeg te halen. De volgende dag hebben we met de familie de sloopwerkzaamheden uitgevoerd en maandag zijn de elektricien en schilder begonnen. Donderdag komt Veldhuizen Woninginrichting langs voor nieuwe gordijnen, vloerbedekking en de behandeling van de pvc-vloer. Als dat na het weekend is uitgehard, dan gaan we maandag aan de slag om alles weer terug te zetten,” vertelt Aart over het proces. 

 Vertrouwd

Daarnaast benadrukt Aart dat de vertrouwde sfeer behouden blijft. “We hebben wel wat veranderd, zoals het verruimen van de pashokjes in de hoek voor de klassieke kleding. De gordijnen achter de toonbank, waar de kleding voor reparatiewerkzaamheden ligt, zijn schuifdeuren geworden.”

Al met al is het allemaal wat strakker geworden en is het technische gedeelte helemaal up-to-date na de laatste normen. “Ik heb de elektricien de opdracht gegeven om duurzame verlichting uit te kiezen die zo veel mogelijk de vertrouwde verlichting nabootst,” sluit Aart af.

Wil jij de verbouwing volgen? Kijk dan op Instagram @silfhoutmode of Facebook @vansilfhoutmode

Lees hier de online krant van deze week.