Lunteraan wint ultra-distance fietswedstrijd ‘Utrecht Ultra’

UTRECHT – Op zaterdag 5 augustus gingen 66 solo-wielrenners van start in de uitdagende ‘Utrecht Ultra’ lange afstandsfietswedstrijd. Deze loodzware race voerde hen van Utrecht naar Zuid-Limburg, dwars door Duitsland, Luxemburg en België. Met slechts 100 uur op de teller stonden de deelnemers voor een immense uitdaging. Zoals voorspeld, was dit jaar ‘het weer’, het thema dat de renners tot het uiterste zou drijven.

Arjen Veldhuizen, een 24-jarige wielrenner uit Lunteren, had echter niet zoveel tijd nodig en slaagde erin om de race te voltooien in een adembenemende tijd van 48 uur en 5 minuten.

Dit alles ondanks de extreme weersomstandigheden en een indrukwekkende achtervolging van maar liefst 17 uur door de nummer twee. In totaal hield Arjen ruim 5 uur ‘pauze’, waarvan hij slecht 3 uur sliep.

Het parcours van de ‘Utrecht Ultra’ was opgedeeld in drie delen. Het eerste deel, dat liep van Utrecht naar Zuid-Limburg, was vooraf bekend bij de deelnemers. Het tweede deel van de route was echter een ware test van navigatievaardigheden. De renners moesten zelf hun weg bepalen en drie checkpoints passeren voordat ze konden doorgaan naar het laatste deel van de race. 

Het afsluitende deel bracht de renners terug naar Utrecht, waar de finishlijn op hen wachtte. In totaal, afhankelijk hoe de deelnemers hun route plande, besloeg het parcours ongeveer 1000 kilometers met 9000m hoogteverschil.

Het was overigens niet de eerste keer dat Arjen meedoet aan een dergelijke race; Arjen heeft eerder (3) Ultraraces gereden. Nog geen twee maanden geleden reed hij een soortgelijke race in Bosnië & Herzegovina, waar hij als 11e over de meet kwam.

Lees hier de online krant van deze week.