Hulpverleners Lunteren

Namens alle hulpverleners…

Beste Lunteranen,

We leven in een gekke tijd. De overheid die ons allemaal maatregelen oplegt om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Iets wat we allemaal nog nooit hebben meegemaakt maar ons wel allemaal raakt. Kinderen die niet naar school toe mogen, ouders die thuis moeten werken, geen gezellige barbecues met de straat of familie, geen grote bruiloften, ondernemers die het lastig hebben en kerkdiensten die niet door mogen gaan. Ook is er een hoop onzeker. Hoe lang gaat het allemaal nog duren? Wat mag er nog wel doorgaan? Nog vragen genoeg over deze vergaande maatregelen. We beseffen ons ook maar al te goed dat we het ergens voor doen. Zorgen dat Corona niet verder verspreid wordt.

Sinds de noodverordening (en de maatregelen) van kracht zijn kunnen wij als wijkagenten zeggen dat jullie je daar netjes aan houden. We zien dat de 1,5 meter afspraak goed aangehouden wordt en dat de straten overdag en in de avond voornamelijk stil en leeg zijn. Dit maakt het voor ons ook wel weer heel dubbel. Het liefst zien we ook volle straten en druk bezochte winkels en terrassen. Het is heel lastig maar hou dit vol!

De verpleeghuizen zijn dicht en de verzorging en verpleging hebben het zwaar. Er worden lange diensten gedraaid in zware omstandigheden. Stel je eens voor dat jij drie of vier uur lang met je handen voor je neus en mond rond moet lopen. In alle zorgcentra gebeurt dit nu (al is het dan een mondkapje maar dat komt op hetzelfde neer). Stel je eens voor dat je als oudere de hele dag op je kamer moet zitten, familie niet mag/kan zien en alleen maar verplegend personeel ziet met een mondkapje op. Dit moet afschuwelijk zijn.

Daarom kwamen wij als Lunterse hulpverleners (brandweer en wijkagenten) op het idee om de ouderen en de verpleegsters en verplegers van de Lunterse zorginstellingen een hart onder de riem te steken. Afgelopen donderdag, 16 april 2020, hebben wij de zorginstellingen dan ook bezocht met twee brandweerwagens en een politieauto. Met luidde sirenes en de zwaailichten aan hebben wij op 6 locaties een goed gevulde fruitmand gebracht. Vitamines, aandacht voor de mensen en laten zien dat ook wij midden in de samenleving staan waren hierbij onze drijfveer.

We hopen dat jullie genoten hebben van het verse fruit en dat de vitamines jullie een extra boost hebben gegeven om door te zetten in deze gekke tijd.

Namens de Lunterse hulpverleners, hou vol. Samen komen we er wel. Mochten jullie een filmpje van het uitdelen van de fruitmanden willen zien kijk dan op de facebook pagina van brandweer lunteren.

Brandweer Lunteren

Wijkagenten Lunteren (Bart en Ilco)