Coronabesmetting in de Honskamp

Een bewoner van Opella locatie de Honskamp is maandag 31 maart positief getest op het coronavirus. Sinds het ontdekken van corona gerelateerde klachten is de bewoner direct in isolatie gegaan. De GGD heeft de bewoner getest op het virus en dit bleek helaas positief te zijn.

 

Genomen maatregelen

De bewoner is direct na het vaststellen van de eerste klachten afgelopen zaterdag geïsoleerd op de eigen kamer en er is geen contact met andere bewoners geweest. De afdeling waar deze bewoner verblijft, team D, bestaat uit 20 bewoners verdeeld over drie woongroepen (Eng, Goudsberg en Nederwoud). Een aantal andere bewoners van deze afdeling is ziek of heeft eveneens verkoudheidsklachten. Deze bewoners worden niet meer getest door de GGD op het coronavirus, maar worden beschouwd als coronapatiënten en verpleegd met beschermende maatregelen volgens de richtlijnen van het RIVM. Bewoners van team D die geen klachten hebben proberen we zoveel als mogelijk op hun kamer geïsoleerd te laten verblijven met als doel besmetting te voorkomen. Een aantal bewoners is daartoe niet in staat. Zij mogen op de eigen huiskamer rondlopen. Alle bewoners worden nauwlettend in de gaten gehouden op ziekteverschijnselen. Team D is afgesloten van de andere teams van de Honskamp.

 

Medewerkers de Honskamp

Er zijn verschillende medewerkers in contact geweest met de bewoners met corona-verschijnselen. De medewerkers die verkoudheidsklachten hebben of hoesten blijven sindsdien thuis volgens de richtlijnen van het RIVM.

 

Strenge hygiënemaatregelen

Opella houdt zich al sinds de uitbraak van het coronavirus aan strenge hygiënemaatregelen van het RIVM. Opella heeft nauwe afstemming met de GGD over de maatregelen die genomen worden. Er wordt met beschermende middelen gewerkt om ervoor te zorgen dat verdere verspreiding wordt voorkomen.