Onno Driessen opent 30 april zijn horlogezaak Onno’s Horlogerie in Lunteren

LUNTEREN – Na een afwezigheid van twee jaar kunnen Lunteranen weer in hun eigen dorp terecht voor de aankoop en reparaties van horloges. Met een ruim assortiment aan voornamelijk automatische uurwerken opent Onno Driessen op 30 april zijn horlogerie, in de voormalige verf- en woonwinkel, aan Dorpsstraat 123.

Met zijn 61 jaar en een succesvolle loopbaan in de logistieke sector, maakt Onno met de opening van zijn horlogerie van een langlopende passie zijn werk. Terwijl hij langs de vitrines loopt, valt Onno’s oog op één van de horloges. Ieder model heeft dan ook zijn verhaal en is met zorg en precisie in elkaar gezet. Alhoewel Onno ook quartz horloges verkoopt, simpel gezegd een horloge met batterij, ligt zijn hart bij de automatische uurwerken en innovatieve technieken.

Zoals bij de auto de elektrische tegenhanger zijn voorganger qua kracht heeft ingehaald, geldt dit ook qua precisie met horloges. Toch zal de echte fanaat altijd zijn passie behouden voor hetgeen waar mechanische precisie en vakmanschap ineen vallen. De vele veertjes en radertjes die met een uiterste nauwkeurigheid bijeen zijn gebracht, zodat er een minimale afwijking in tijd plaatsvindt, zonder dat er ooit een batterij aan te pas komt. De techniek hiervan is dan ook iets wat Onno van jongs af aan fascineert en waar hij uren over kan spreken.

Passie

“Wanneer de passie precies is ontstaan is moeilijk aan te wijzen. Maar wat ik wel nog weet is dat mijn vader die piloot was een horloge voor mij meenam uit Japan. Dat was een automatisch uurwerk van Seiko en dat is mij altijd bijgebleven,” vertelt Onno. De bekende Japanse horlogefabrikant Seiko maakt dan ook deel uit van Onno’s assortiment. Naast Seiko verkoopt hij ook Lorus, Citizen, Orient en Orient Star. “De horloges variëren van 35 euro voor een waterdicht kinderhorloge tot bijna 3000 euro voor de duurste modellen. Maar voor het high-end segment van boven de 4000 euro kun je bij mij niet terecht.” vertelt Onno over het assortiment. 

Proces

Toch werd Onno niet zomaar dealer van de verschillende merken. “Het is een heel proces om ergens een voet tussen de deur te krijgen. In eerste instantie krijg je dan ook vaak nee te horen,” vertelt Onno die zich niet zomaar met een kluitje het riet in laat sturen. “Maar uiteindelijk kreeg ik na veel bellen bij een partij voet aan de grond,” vervolgt hij. 

Een belangrijke voorwaarde van de horlogemerken is dat hij een fysieke winkel heeft. Zodoende kwam zijn oog op Lunteren, waar hij ook een groot gedeelte van zijn jeugd heeft doorgebracht. “Het is een mooi dorp met weinig tot geen leegstand in de winkelstraat. Geen outlet stores, gratis parkeerterreinen, allerlei ambachtelijke winkels van een poelier tot een viswinkel tot aan een delicatessenzaak noem het maar op. Die mix die sprak mij enorm aan en ik ken dat dorp van oudsher,” vertelt Onno over zijn keuze.

Hij kwam dan ook snel bij de zaak terecht, waar voorheen Jansen Verf en Wonen in zat. Na de eerste gesprekken in het einde vorig jaar was de deal snel beklonken en werd de huurovereenkomst getekend.

Openingstijden

De winkel van Onno is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 11.00 tot 17.30. Naast horloges en reparaties kan je ook terecht voor accessoires zoals een watchwinder en bandjes en natuurlijk voor het wisselen van een batterijtje. Wel benadrukt Onno dat hij zich enkel op horloges richt en niet op sieraden zoals vele andere juweliers. Onno’s Horlogerie is een winkel voor de liefhebber en alles draait om horloges.

Lees hier de online krant van deze week.