Opening beweegtuin De Schakel

LUNTEREN – Bij buurtcentrum De Schakel in Lunteren is een heuse beweegtuin, inclusief mini-midgetgolfbaan, gerealiseerd. De puntjes moeten nog op de i worden gezet, maar omwonenden en andere geïnteresseerden konden op dinsdag 19 april jongstleden alvast een kijkje komen nemen en ondervinden wat er allemaal mogelijk is. “Dit is heel leuk!”, zegt de 71-jarige Lena Waisapy. “Blijft dit hier voor altijd? Dan kom ik absoluut vaker.”

De ontwikkeling van de beweegtuin is een initiatief van LunterenAktief, gesteund door Sportservice Ede. Ad Beckers, van LunterenAktief, zegt: “De beweegtuin is een speciaal ingerichte buitenruimte met beweegtoestellen, looproutes en ontmoetingspunten. Als extra onderdeel hebben wij gekozen voor een mini-midgetgolfbaan. 

Wij richten ons hiermee in eerste instantie op senioren, met of zonder lichamelijke en/of cognitieve beperking, maar uiteraard zijn alle leeftijdsgroepen van harte welkom. Voor kleinkinderen is het bijvoorbeeld hartstikke leuk om samen met hun oma te komen bewegen”. Naast de sportapparaten en de midgetgolfbanen komt er nog een terras.

 

Gymnastiekgroep

Hanne-Mieke Spierings is Docent Meer Bewegen Voor Ouderen bij Sportservice Ede. Zij geeft iedere dinsdag bij De Schakel les aan een groep senioren en aansluitend bij de vlakbij gelegen Molukse stichting Ana Upu. De komst van de beweegtuin is wat haar betreft echt een verrijking. “Ik heb hier vanmorgen les gegeven aan mijn gymnastiekgroep en de dames vonden het zeer prettig om lekker buiten te kunnen bewegen. De apparaten lenen zich voor diverse oefeningen, denk aan balans en coördinatie.”

Opening

Momenteel wordt er hard gewerkt om de puntjes op de i te zetten. Zo komt er nog een ronde picknicktafel in het midden van de midgetgolfbanen en ook het terras moet nog geïnstalleerd worden. De officiële opening van de beweegtuin en mini-midgetgolfbaan vindt plaats op vrijdag 13 mei aanstaande. Deze wordt verricht door Olga Commandeur, bekend van ‘Nederland in Beweging. Ook wethouder Jan-Pieter van der Schans is hierbij aanwezig. 

Lees hier de online krant van deze week.