Klassiek concert kleuters Ruitenbeekschool

LUNTEREN – Afgelopen vrijdag hebben 55 leerlingen van groep 1 en 2 van de Ruitenbeekschool een klassiek concert gegeven. Vele ouders/verzorgers waren komen kijken naar de uitbundige muziekvoorstelling begeleidt door juf Van ’t Hof en juf Verwoerd en ondersteunt door juf Rekker.

“We hebben iedere zes weken een thema dat we uitvoeren en dit keer was het muziek,” vertelt juf Verwoerd. “We hadden altijd al het idee om bij het thema muziek iets groots te doen. En tijdens het brainstormen bleef het idee maar groeien,” vervolgt zij over het ontstaan. 

Breed palette

Om de leerlingen zoveel mogelijk kennis te laten maken met de wereld van klassieke muziek is er gekozen voor een zo breed mogelijk muzikaal palette; van harde swingende marsmuziek tot ingetogen en rustige muziek. 

Instrumenten

De kinderen playbackte mee met de muziek en hebben in de voorbereiding zoveel mogelijk de muziekinstrumenten zelfgemaakt. Hierbij kregen zij uitleg over de werking van het instrument. Ook kwam er zo nu en dan een ouder, die een bepaald instrument bespeelde, uitleg geven. 

“Zo kwam er een vader die orgel speelt, uitleg geven over het instrument,” vertelt juf Verwoerd.

Rosanne uit groep 2 en Diederick uit groep 1 kregen de belangrijke taak om het orkest te leidden. 

Na de vijf muziekstukken kwam het hele orkest op het podium en was er een staande ovatie vanuit de zaal.

Lees hier de online krant van deze week.