Samantha Storteboom 10 jaar zelfstandig reisadviseur

Henk de Rooy 

LUNTEREN – Vandaag, woensdag 1 november, is het op de dag af 25 jaar geleden dat Samantha Storteboom begon op het reisbureau als reisadviseur. Onlangs, op 15 oktober, was er ook nog een 2de jubileum te vieren, want op deze datum is ze 10 jaar geleden begonnen als zelfstandig en persoonlijk reisadviseur bij The Travel Club. 

25 jaar alweer werkzaam in de reisbranche dus, “De reisbranche blijft leuk en ik geniet van mijn werk en het contact met de klant. Ik ervaar het beslist niet als werk en prijs mij gelukkig dat ik van mijn hobby mijn werk hebben kunnen maken.”

Samantha was altijd al nieuwsgierig hoe de wereld er over de grens uit zou zien. Na een aantal omzwervingen kwam ze terecht in de toeristenbranche en was daar meteen op haar plek. Ze kwam in 1998 te werken op een reisbureau en kwam in de wereld terecht waar grenzen vervagen. De wereld lag aan haar voeten. Zij hoefde deze alleen nog maar zelf te betreden. De omgang met de klant en het adviseren en begeleiden, maken dat de Lunterse zich als een vis in het water voelt. Wat meespeelt is dat zij haar ervaringen van het reizen en rondtrekken deelt met haar klant. Deze persoonlijke noot is de kracht van het inschakelen van een reisadviseur.

Persoonlijke begeleiding 

“Het online boeken en reserveren is met een muisklik gedaan.  Het internet is je vriend, maar tegelijkertijd ook je vijand.” Samantha benoemt een aantal obstakels waar men tegenaan kan lopen. Het is het gemak en de snelheid die mensen vaak aanspreekt. Maar internet denkt nu eenmaal niet met je mee. Wat doe je als je op het vakantieadres hulp nodig hebt? Op wie kun je dan terugvallen? Op internet krijgt men vaak “kale“ prijzen, zonder evt. meerkosten voor ruimbagage, boekingskosten etc. Zij geeft dit allemaal zo volledig mogelijk door. “Bij mij wordt de klant persoonlijk begeleid. Er wordt een afspraak gemaakt. 

Desgewenst kom ik bij de klanten aan de keukentafel en gaan we kijken wat de wensen zijn en daarop wordt een vakantiepakket afgestemd. Als reisadviseur bied ik extra service, bijvoorbeeld met het reserveren van de stoel in het vliegtuig, het in orde maken van de reispapieren, een direct contact met vliegmaatschappijen. Als reisadviseur weet ik de weg bij het aanvragen van visa. Het persoonlijke contact en het invullen van de vakantie naar de wens van de klant is het sterke punt. Daar kan geen internet tegenop.” Is de klant dan duurder uit bij het boeken van een reis bij Samantha? “Nee, beslist niet. Mijn inzet voor de klant verdien ik terug door de provisie die is bedongen bij de verschillende maatschappijen. De klant is bij mij niet duurder uit, terwijl hij wel profiteert van mijn kennis en contacten.” 

24/7 bereikbaar 

In de 25 jaar dat Samantha werkzaam is in de reisbranche is er veel veranderd. “Ik weet nog goed dat vuistdikke ordners (Toeristiek) en papieren reisgidsen nodig waren om de klant te adviseren. Je noteerde de wensen en gegevens van de klant en hing vervolgens uren aan de telefoon om de reis te regelen voor de klanten. 

Op het reisbureau kregen we ook nog zakken vol reispapieren voor de klanten. En, alles ook nog eens kant en klaar, bijv. kofferlabels en alles erbij. Nu moet ik alles zelf printen, reisbescheiden mapjes toevoegen etc. Met het internet haal je de wereld bij de klant binnen. Aan de keukentafel bied je al vooraf een stukje beleving van het vakantiegevoel.”

Een punt wat nog onderbelicht is gebleven is de bereikbaarheid van de reisadviseur. “Ik ben 24 uur per dag bereikbaar voor noodgevallen en daarnaast is er altijd wel een collega als back-up aanwezig.” 

Of je nu in Kuala Lumpur even de weg kwijt bent, of op je vakantieadres hulp nodig hebt? Bel dan uw persoonlijk reisadviseur Samantha Storteboom. En met die vertrouwde stem aan de andere kant, honderden of duizenden kilometers ver, gaat dan de zon weer schijnen, zodat men kan genieten van de vakantie. 

10 jaar als zelfstandige reisagent 

actie: 

Alle boekingen van half oktober t/m eind december dingen mee naar een aantal jubileumprijzen. Men maakt o.a. kans op reischeques t.w.v. € 300,00 en € 250,00, een Wellness pakket van Etos Yvonne van de Pol (Lunteren), High-Tea arrangement bij De Worms-hoef (Lunteren), verder vele andere prijzen, waaronder kookboeken en ook de Regiobank Lunteren heeft een leuke prijs beschikbaar gesteld.

Lees hier de online krant van deze week.