Warring Kleding: Waar winkelen een beleving is

Henk de Rooy

EDERVEEN – Donderdag 9 maart heropende Warring Kleding, na een metamorfose te hebben ondergaan. “Het is een rigoureuze verbouwing geweest. Alles is gestript, de gehele winkel is opnieuw ingericht en de verlichting is vernieuwd, zodat onze collectie veel beter tot z’n recht komt”, laat Jaap Warring weten. “We waren het eigenlijk al een paar jaar eerder van plan, maar de corona kwam ertussen, zodoende hebben we het nu aangepakt.”

Vernieuwd interieur

Winkelen bij Warring Kleding is nog meer een beleving geworden. Alles in de winkel ademt sfeer, waarin de klant centraal staat. Die weet zich geholpen door vakkundig en betrokken personeel, dat al vele jaren het gezicht van de winkel is, waarbij klanten zich op hun gemak voelen.

De verbouwing maakte het mogelijk enkele aanpassingen door te voeren. Zo is de toiletgroep gemoderniseerd en een sfeervolle koffiecorner gerealiseerd. “We hebben over de nieuwe inrichting van de winkel al vele positieve reacties gehad.”

Historie

Warring Kleding is weliswaar sinds februari 1989 gehuisvest op het huidige adres, maar de historie van de winkel gaat terug naar begin 1900.

De winkel was voordat Warring Kleding zich er vestigde, beter bekend als: De  winkel van Gijsje Bos, die getrouwd was met G. van Veldhuizen.

Er is dus al ruim 100 jaar een kledingwinkel gehuisvest aan de Bruinehorst.

Bij de overname in 1989 ging de toenmalige collectie mee naar Warring Kleding, te weten: kleding, ondergoed, garen, nachtkleding en overalls.

Na de nieuwbouw van de winkel in 1999 zijn ze helemaal overgegaan op dameskleding. In 2003 is er een herenafdeling bijgekomen.

Vertrouwde collectie

De winkel mag dan een volledige metamorfose hebben ondergaan, als het op de kleding aankomt is Warring Kleding nog altijd het vertrouwde adres voor zowel dames- als herenmode,  rouw- en ambtskleding. De winkel is momenteel gevuld met de nieuwe voorjaars- en zomercollectie.

Wat betreft de dameskleding zijn ze gespecialiseerd in rokken en jurken van merken als Frank Walder, Sommermann, Erfo, Germaine, Hermann Lange, Victoria, Lebek, District, K-Design, Bloomings, Signature en Donna Due e.d. In de nieuwe collectie zien we dit voorjaar veel frisse pastelkleurengecombineerd met basiskleuren.

Voor heren zijn er vlotte casual outfits, maar ook kostuums. “Denk bijvoorbeeld aan de merken Casa Moda, Com4, Luigi Morini, Meyer, Atelier Torino, Wilvorst, Baileys en Giordano. Ook vindt u bij Warring Kleding een uitgebreide jassencollectie voor dames en heren.”

Toekomst

Met de verbouwing heeft Warring Kleding een stap gezet richting de toekomst. Er is veel veranderd in de winkel, maar één ding is en blijft onveranderd:  De aandacht voor de klant en het sociale aspect dat dit met zich meebrengt. De functie van een ontmoetingsplek waar de klant zich thuis voelt.
“Wij ontvangen onze klanten graag met een kopje koffie en voorzien ze met alle liefde van advies. Alle kleding kan bovendien op maat worden aangepast in ons eigen atelier. Ook bieden wij nog de mogelijkheid om kleding op zicht te halen, als de klant zelf niet naar de winkel kan komen. Heel ouderwets misschien, maar wij hechten er veel waarde aan. We hopen dit nog heel veel jaren te mogen doen”, zegt Jaap Warring

Bent u nieuwsgierig naar de vernieuwde winkel en de nieuwe collectie van Warring Kleding? De winkel is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 9.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur.

Bruinehorst 23 Ederveen 0318-578110

Lees hier de online krant van deze week.