STOELVRIJ tijdens Kerstmis 2023

REGIO – Ook voor de komende kerstdagen koppelt welzijnsorganisatie Malkander met ‘STOELVRIJ’ mensen, die komende feestdagen alleen zijn, aan gastvrije Edenaren die een stoel aan hun kersttafel aanbieden.

Deelnemers super enthousiast

Steeds meer mensen beseffen dat alleen zijn een groot probleem kan zijn. Dat is meteen ook een uitdaging om met kerst hier wat in te betekenen. 

Deelnemers reageren vaak super enthousiast: ‘Altijd leuk om mensen te leren kennen. Onze gast was zo gezellig! Het mes snijdt dus echt aan twee kanten. Volgend jaar weer denken we…’ Ook nodigen steeds meer mensen buiten STOELVRIJ hun gasten weer uit en hebben vaker contact.  

STOELVRIJ en Malkander 

Het is alweer aftellen naar de kerstdagen en Malkander is dan ook volop bezig met de voorbereidingen om straks vraag en aanbod van de belangstellenden te kunnen inventariseren. Er doen steeds meer mensen mee sinds de start van STOELVRIJ en genieten met veel plezier met ‘onbekenden’ van de kerstmaaltijd. 

De sociaal werkers van Malkander nemen de komende periode informatie mee over STOELVRIJ om aan inwoners van de wijken in de gemeente Ede te overhandigen. De animo is elk jaar groter, van aanbieders en aanschuivers! Ook dit jaar zetten we ons in om de beste matches te maken. 

Ook meedoen? 

Wilt u meedoen als gast of heeft u een stoel vrij met kerst? Aanmelden voor STOELVRIJ kan tot uiterlijk 14 december 2023 via www.malkander-ede.nl onder het kopje ‘activiteiten’ of bel met Malkander via 0318 20 80 80 of stuur een e-mail naar 

info@malkander-ede.nl 

Lees hier de online krant van deze week.